avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executare silita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executare silita

Buna seara. Am urmatoarea intrebare: debitori datori fata de banca (credit garantat cu ipoteca grad I) si fata de asociatia de proprietari (restante la intretinere, suma foarte mare). Asociatia a notat privilegiu la OCPI. Banca a inceput executarea silita, asociatia a facut cerere de interventie la executare. Dupa vanzarea apartamentului numai un creditor va putea sa-si recupereze datoria, sumele datorate fiind foarte mari catre ambii creditori. Care dintre creditori are prioritate: ipoteca grad I sau privilegiul asociatiei? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:27, 8 Martie 2014
In astfel de cazuri banca are prioritate
Conform vechiului cod civil are prioritate banca.
Conform noului cod civil are prioritate asociatia. Art 2335 din NCC.
Iata o speta aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii Gaellycus Gaellycus O bancă, poate vinde un apartament ipotecat fară acordul asociaţiei de locatari?Debitorul la bancă are o datorie de 6.000 lei .Apartamentul a fost vÎndut ... (vezi toată discuția)
Executare din partea asociatiei de proprietari cand exista si ipoteca bancii vioricaiulia vioricaiulia Am un credit de nevoi personale, cu ipoteca imobiliara in franci elvetieni. Odata cu cresterea francului elvetian, ,,echilibrul'' platilor s-a stricat, ... (vezi toată discuția)
Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca unlocatar unlocatar Buna ziua As dori sa stiu daca exista vreo procedura de recuperare a restantelor in cazul unui apartament cumparat cu credit de la banca. Avem citeva ... (vezi toată discuția)