avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Prescriere datorii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Prescriere datorii

Buna ziua!
In situati in care am o factura de la un furnizor(eu fiind srl)din anul 2008 neachitata,se poate considera prescrisa?Avand in vedere ca temenul este de 3 ani?Cum inregistrez in contabilitate acest lucru si ce alte documente stau la baz acestei prescrieri.
Mentionez ca nici nu se va achita aceasta factura.
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 13:07, 10 Martie 2014
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Inteleg ca suma respectiva se va impozita.

:mothersday:
Decret 167/1958

ART. 16
Prescriptia se intrerupe:
....................
c) printr-un act incepator de executare.

ART. 17
Intreruperea sterge prescriptia inceputa inainte de a se fi ivit imprejurarea care a intrerupt-o.
Dupa intrerupere incepe sa curga o noua prescriptie.
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2014
Cristina Timaru, Avocat
Pai da dar notificarea nu este un act incepator de executare.
Act începător de executare = actul juridic a cărui săvârşire marchează declanşarea procedurii de urmărire silită, în vederea realizării efective a drepturilor creditorului stabilite în titlul executoriu obţinut. In funcţie de formele de executare silită, sunt considerate a.î.e.: în procedura executării silite imobiliare, somaţia; adresa de înfiinţare a popririi pe baza unui titlu executoriu; sechestrul aplicat în procedura executării silite mobiliare; în cadrul procedurii de predare silită a bunurilor mobile şi a celor imobile un asemenea act este considerată somaţia, deoarece între somaţie şi deposedare nu se mai îndeplineşte vreun alt act de executare.

Oricum, s-a inteles deja tot ce era de inteles. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte incepatoare de executare caryna caryna Din cate am inteles eu,cursul prescriptiei se intrerupe daca exista acte incepatoare de executare.Ideea e ca nu inteleg,concret care sunt aceste acte.De ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie zallyna zallyna Simpla somatie din partea creditorului, fie ea din partea unei banci sau a fiscului, intrerupe termenul de prescriptie? (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului la actiune aleodor27 aleodor27 Care este termenul de actionare in instanta a unui debitor? (vezi toată discuția)