avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Judecare pentru neplata salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Judecare pentru neplata salariilor

Buna seara,am o problema juridica si am nevoie de dumneavoastra.Acum un an si ceva am dat in judecata o firma care nu mi-a platit salariile,judecatoarea a pus un expert contabil sa analizeze actele contabile,a luat amenda pana acum de doua ori a cate 500 de ron si nu a prezentat nici un document.Problema este ca am auzit ca respectivul patron a vandut firma cu angajamente cu tot.Intrebarea mea este daca se poate asa ceva si ce mai pot face eu?
Va rog din suflet,astept cu nerabdare raspuns.
Cel mai recent răspuns: alinamariananistor , utilizator 21:14, 11 Ianuarie 2018
Va multumesc mult pentru sfaturi,mi-au fost de mare ajutor.Dar am aflat de la surse sigure ca firma este cesionata din data de 16.05.2013,procesul nostru este din 2012,a vandut firma pe 200 ron si actiunile lui cat si ale sotiei unui francez cu cetatenie romana.Si dupa cate mi s-a firma este executata silit de catre stat.Avocatul care vine la proces nu mai reprezinta firma si nici nu a comunicat judecatoarei.Imi puteti spune ce am de facut.
Si daca a verificat ITM Craiova,de ce nu a comunicat ca firma a fost cesionata?
ITM-ul constata neregulile legate de nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca.

Nu intra in atributiile ITM-ului sa va comunice cesionarea societatii in cauza.

Legea nr.67/2006
Art. 5. - (1) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
..
Art. 12. - (1) Cedentul si cesionarul vor informa in scris reprezentantii salariatilor proprii sau, in cazul in care acestia nu sunt constituiti ori desemnati, pe salariatii proprii, cu cel putin 30 de zile inainte de data transferului, cu privire la:
a) data transferului sau data propusa pentru transfer;
b) motivele transferului;
c) consecintele juridice, economice si sociale ale transferului pentru salariati;
d) masurile preconizate cu privire la salariati;
e) conditiile de munca si de incadrare in munca .
(2) Obligatia de informare prevazuta la alin. (1) se va aplica indiferent daca deciziile rezultate din transfer sunt luate de cesionar sau de o intreprindere care exercita controlul asupra acestuia.
...
Care este termenul limita cand mai pot face contestatie la cesionarea firmei,mai sunt doua luni si se face un an de cand a cesionat firma.A cesionat firma in timpul procesului in care ne judecam pentru neplata drepturilor salariale.Mai este alta cale de a recupera prejudiciul care mi l-a adus aceasta firma?
Contestatie la cesionare nu aveti cum sa faceti dvs.

Trebuia adus la cunostinta instantei la data cesionarii, acest lucru.

Alte discuții în legătură

Falsificarea semnaturii angajatului de catre angajator motanufelix motanufelix Salutare tutror Am incheiat un contract de munca cu o firma al carei administrator imi era si prieten la momentul respectiv, motiv pentru care am si acceptat ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca Nina1 Nina1 Angajatorul a completat si semnat in numele meu cererea de demisie pe care a anexat-o la cererea de incetare a CIM.In prealabil a completat si semnat in numele ... (vezi toată discuția)
Falsificarea semnaturii angajatului de catre angajator motanufelix motanufelix Salutare tutror Am incheiat un contract de munca cu o firma al carei administrator imi era si prieten la momentul respectiv, motiv pentru care am si acceptat ... (vezi toată discuția)