avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu 2 copii mici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu 2 copii mici

Sunt o persoana cam disperata si satula de situatia in care ma flu, am un sot de 6 ani*suntem impreuna de la 18 ani acum am 30, avem 2 copii 4 si 6 ani,este alcoolic si m-a traumatizat cam toata viata la betie fiind total alt om fata de cel treaz(urla, tranteste, vrea sex sparge, strica bani chiar si la aparate)nu am voie sa-i spun nimic ca se aprinde din orice si apoi se asteapta a doua zi sa uit tot nici macar nu isi mai cere scuze. Problema mare este ca eu vreau de mult timp sa ne despartim dar iubeste copii si ma ameninta sa nu indraznesc sa ii iau si il cred in stare de orice la bautura. Cum ma ajuta pe mine legea si politia in cazul asta, asteapta sa ma loveasca care inca nu am primit decat 2 palme, mai astept?

Nu vreau sa-mi parasesc copii, ce fac?


Nu va duceti la tatal dv. cu ei, mergeti in chirie daca tot va permiteti. Daca azi ii lasati la tata, acolo vor ramane pana la Sfantul Asteapta.
Un ordin de protectie se obtine cu dovezi si in maxim 2 saptamani, o saptamana... depinde de instanta. Depinde cat de bine va informati, puteti cere doar evacuarea lui si sa ramaneti in casa, nu retin unde stati acum.
poate sa va rupa in fata 100 de fotocopii ale ordinului de restrictie,important e sa va adresati autoritatilor la timp ca sa dovediti ca nu respecta acel ordin.cred ca ar fi bine sa nu va mutati la sat,pentru ca acolo e o comunitate mica si politistul care ar trebui sa intervina in caz de urgenta ar putea sa fie finul sau nasul cine stie cui,ca asa-i in tara asta,cumetriile sunt mai puternice si decat legaturile de sange.
Asa e in toate tarile, dar il puteti intreba pe nas sau pe fin daca vrea sa isi pastreze slujba si cat crede ca il pot costa lacrimile unei mame in fata uniformei lui... la un jude.
Daca nu te aperi, nimeni n-o face pentru tine.
Eu nu inteleg atitudinea aceasta. ce inseamna sa-i lasati pana castigati???..ce anume?..cum spunea colega "atentie ce transmiteti instantelor".. dv doriti sa rezolvati problema dar in acelasi timp nu doriti sa faceti nimic, ...stiu ca nu este usor dat ori sunteti hotarata ori nu..daca doar doriti sa va asculte cineva, nu cred ca este site-ul potrivit..aici se dau sfaturi juridica despre cum sa va rezolvati problema..mutati-va cu copiii, semnalati la politie ca este violent si va simtiti amenintata dv si copii, spuneti clar politistului ca nu doriti sfaturi cum sa va ascultati si "intelegeti" sotul cand este beat, datoria lui este sa va apere pe dv si pe minori.. deci...1.hotarati-va ce doriti cu adevarat. 2.mergeti la un avocat sa va explice si sfatuiasca.3 cereti ordin de restrictie evident dupa ce va mutati cu copiii...si apoi exista 112, ori de cate ori va ameninta, injura, etc.. un simplu telefon, dupa 2-3 telefoane de acest gen va intelege ca nu glumiti si mai ales fara retrageri de plangeri ca totul devine neserios...dv hotarati ce vreti cu adevarat si daca va doriti ca minorii sa traiasca invete in acest mediu.
eu cred ca doamna nu se gandeste serios sa divorteze, mai mult sa prezinte situatia sa, sa mai stea de vorba, una alta.
Dar daca totusi cazul devine serios, e bine sa va adresati unei asociatii care acorda protectie femeilor abuzate si poate va pot gazdui undeva vpentru o perioada de timp in care ati gasi o slujba mai bine platita, ati vorbi cu familia dvs. in ce masura ati putea [primi sprijin, pana va puneti pe picioare, etc. cu copii cu tot!

Alte discuții în legătură

Bună ziua, mă poate ajuta cineva, vă rog cu niste sfaturi! ... Lucia.. Lucia.. Bună ziua, mă poate ajuta cineva vă rog cu niste sfaturi! Sunt căsătorită de 6 ani și încerc să îmi salvez familia dar nu mai am nici-o opțiune! ... (vezi toată discuția)
Mama mea il hartuieste pe tatal meu grav bolnav Em_M Em_M Buna ziua, de mai multi ani de zile mama mea isi bate joc efectiv de tatal meu grav bolnav cardiac cu diagnostic de angina pectorala severa, cu 6 stenturi si ... (vezi toată discuția)
Cum pot scăpa de un bețiv care mi-e tată? am niște bani pentru partaj și divorțul mamei, dar nu știu dacă să-i folosesc pentru asta, sau pentru a sta cu chirie departe de el Divortpartaj Divortpartaj Tata e un alcoolic ,bea de aproximativ 18 ani. In ultimul timp încerca sa se lase pentru ca a ajuns la alcoolicii anonimi la insistentele mamei si pentru ca ... (vezi toată discuția)