avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa pluviala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa pluviala

Buna ziua
Imi poate spune si mie cineva care este pretul apei pluviale si la ce cheltuieli o putem incadra ? ma refer la Bucuresti , am inteles ca in tara nu exista asa ceva !
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: _Sandu , utilizator 02:06, 14 Martie 2014
La cat costa apa pluviala 6 lei pe total condominiu nici nu merita chinul, creste pretul apei reci cu 0.00001 lei, mai mare chinul cu scos din factura de apa rece 6 lei si in cazul unei verificari sa stea cineva sa caute aceasta suma in cheltuieli administrative, mai mare daraua decat ocaua. Daca se repartizeaza pe CPI cei 6 lei revin 0.06 lei la cota de 100%, la o cota de 2% a unui apartament inseamna 0.12 lei, nici nu te apleci sa ii iei de jos. :D
Asa este, am si subliniat acest lucru, insa la BU se mai practica sistemul cu apa meteo la blocatari?
Care este procentul de canal din apa rece potabila?
La noi s-a trecut de la 0,8/1 la 1/1 - avantaj - furnizorul! Am avut o discutie largita pe tema aceasta si le-am explicat ca aceasta apa meteo fac bine sistemului canalizarea al orasului, adica pur si simplu il spala/decolmateaza, insa stiti ce ne-au raspuns? Ca, este adevarat acest lucru, insa aceasta apa ajunge in bazinele lor de colectare unde, inainte de a fi deversate, sunt neutralizate, filtrate, le mai dau cu spray, le fac buzele cu rosu si apoi deversate in rau. Toate astea costa, aducem reactivi de'afara... Astai problema la Iasi. A tinut figura? A tinut, de-acum asta e. Oricum, tot noi trebuie sa le achitam pe toate.

Ma iertati , ce facem amestecam , perele cu merele , la un control se poate costata greseala ? nu conteaza cativa banuti , ci cum este corect , asa este Domnule Grecu , am primit pe privat si mi se comunica : pe cpi .
Multumesc
Ma bucur ca v-am putut fi de ajutor @eugarizn. Usurel, le puneti la punct pe toate...
Pai daca vreti sa fiti 100% corect, atunci scoateti din factura de APANOVA si taxa municipala TMAU=Taxa Municipala pentru Apa Uzata este colectata de Apa Nova
pentru si în numele Consiliului General al Municipiului Bucuresti, conform Hotarârii CGMB 317/2008
Valoare taxa = cantitate apa uzata (canalizare si deversare apa pluviala) * 0.05 lei/mc

Pentru luna ianuarie apa pluviala a fost de 5 mc, asta inseamna ca TMAU a fost 5*0.05=0.25 lei si faceti repartizarea pe CPI (0.25/100=0.0025), ca tot asa se repartizeaza!!

Alte discuții în legătură

Pret mc apa rece dan_alex dan_alex Buna seara. Dintre cei care sunt administratori la blocuri in Bucuresti daca imi poate spune si mie cineva care este pretul unui metru cub de apa rece pe care ... (vezi toată discuția)
Calcul pret corectat canal+epurare iulianaraU iulianaraU Buna ziua, Efectuez o expertiza contabila judiciara si am nevoie de niste informatii despre cum se calculeaza pretul corectat la canal+epurare. Se calculeaza ... (vezi toată discuția)