avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Limitare exercitare autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Limitare exercitare autoritate parinteasca

Va supun atentiei urmatoarea speta:

In timpul casatoriei, au rezultat 2 copii; parintii au divortat iar in urma divortului, instanta a hotarat ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun, domiciliul minorilor stabilindu-se la tata; in aceeasi casa locuiesc si bunicii paterni care s-au ocupat de ingrijirea si cresterea copiilor, cu atat mai mult cu cat, tatal a obtinut un contract de munca in strainatate, iar copiii au ramas in grija bunicilor. Mama copiilor are probleme de sanatate, in sensul ca a fost diagnosticata cu schizofrenie; ea locuieste in alta parte, evident, avand in vedere ca domiciliul minorilor este la tata; cu toate acestea, mama merge foarte des la scoala fiecaruia dintre cei doi copii, motivand ca doreste sa se intereseze de situatia scolara, insa ea devine recalcitranta si agitata, din cauza afectiunii sale, si nu reuseste decat sa-i puna pe copii in situatii jenante fata de colegii lor. De asemenea, merge foarte des la domiciliul copiilor, unde, din nou, intalnirile se transforma in certuri. Aceasta se neglijeaza si pe ea insesi din toate punctele de vedere. Avand in vedere ca tatal lucreaza in strainatate, acesta trimitand lunar sume considerabile de bani pentru cresterea minorilor, isi doreste sa ia copiii cu el, pentru ca acestia sa continue cursurile acolo, insa mama se opune acestui lucru. Intrebarea mea este: ce poate face tatal pentru a reusi in demersul lui de a lua copiii in strainatate, el nedorind sa impiedice relatiile personale dintre mama si cei doi copii, cu toate ca aceasta are problema de sanatate de care am amintit? Se pare ca tatal a apelat chiar si la Directia pentru protectia copilului, insa ce ar putea face acesta institutie? De asemenea, avand in vedere ca mama refuza dialogul chiar si cu parintii sai, acestia dorindu-si sa o ajute, in sensul recuperarii medicale, cum se poate proceda in vederea internarii medicale pentru a primi ingrijiri de specialitate?Cine poate face demersuri in acest sens?

Sper ca ati reusit sa intelegeti care este situatia si, bineinteles, astept opiniile si sfaturile dumneavoastra cu mult interes!
Recomand sa apeleze la un mediator si sa faca acolo o intelegere cu privire la scolarizarea copiilor in strainatate, altfel procedurile sunt greoaie si complicate. Succes
Cat de greu sa fie, un copil are 12 ani si unul e licean, daca ei spun ce vor... cat de greu e?
Dupa mine, problema e ca le poate face rau copiilor aceasta schimbare, nu ca e greu, cred ca poate si termina pana in vara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil lasat in grija bunicilor dorel13 dorel13 prin hotarare judecatoreasca autoritatea parinteasca asupra unui minor este exercitata in comun de catre parinti, domiciliul minorului este la mama. Mama ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)
Anularea partajului voluntar pe motivarea lipsei de discernamant gicamicaela gicamicaela parintii mei sunt divortati si eu am locuit mai mult la mama asa ca nu cu putin timp ma sunat tata cu care nu prea tineam legatura datorita resentimentelor ... (vezi toată discuția)