avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare venit din arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare venit din arenda

Buna ziua!
Daca in decembrie 2013 s-a emis o factura pe venituri din arenda si contractele arendatorilor nu sunt inregistrate la finante (ei erau in sistem real),cum pot rezolva problema in 2014 ,dupa ce s-a introdus modificarile legislative si trebuie sa platesc arenda in 2014 aferenta anului 2013! Ce obligatii am si care ar fi rezolvarea?
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 13:44, 23 Martie 2014
Daca arendatorii sunt persoane juridice nu este necesara inregistrarea contractelor la anaf, si impunerea se face dupa cum este fircare societate profit sau venit.
Dar daca sunt persoane fizice, inregistratrea acestora era obligatia lor nu a dvs.
Pentru orice eventualitate incheiati acte aditionale in care mentionati modificarile aduse de CF.
Eu as recomenda ca plata arendei sa se faca dupa prevederile CF din 2014, deoarece plata se face in 2014.
Factura ati emis-o pentru ca ati dat arenda in natura?
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
Elis Ismail, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract arendare la anaf - obligatorie? yanq yanq Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este temeiul legal pentru obligativitatea inregistrarii contractului de arendare la organul fiscal competent ... (vezi toată discuția)
Plata impozit 16% pe arenda primita pentru terenuri agricole ContSters86219 ContSters86219 Am inteles ca in ultimele modificari aduse CF s-a impus plata unui impozit de 16% pentru arenda primita pt. terenurile agricole date sa fie lucrate ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila plata arenda in bani si natura cu retinerea impozit la sursa Kolea41 Kolea41 buna seara , rog un exemplu de inregistrare contabila a operatiunilor ce deriva din plata arendei- in special in natura- cu stabilirea si retinerea impozitului ... (vezi toată discuția)