avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refacere documente constituire asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refacere documente constituire asociatie de proprietari

Buna ziua,
Am o intrebare: ce demersuri trebuie facute, si unde anume, pentru refacerea documentelor de constituire ale asociatiei de prorietari, in conditiile in care actele au fost pierdute(sau arse?!-nu am insa dovezi in aceasta privinta) si nu se regasesc nici la judecatorie si nici la Administratia financiara? Singurul document original care exista este CUI.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cami64 , utilizator 09:40, 14 Martie 2014
Adam Grecu a scris:
As dori sa fiti atenti la:
CUI- ul este eliberat de Registul comertului;
CIF-ul este eliberat de M. finante.

Codul de identificare fiscală (CIF) este un cod numeric constituind codul unic de identificare. Acesta se mai numește și cod fiscal sau cod unic de identificare. Până la 1 ianuarie 2007 s-a numit Cod Unic de Înregistrare (CUI) iar dupa ceea CIF, semnificand acelasi lucru.
Registrul comertului aloca fiecarui comerciat (nu este cazul asociatiilor) un numar de inregistrarea ONRC, care este consemnat pe autorizatia eliberata de Registrul comertului si incepe cu "J" de la judet si apoi doua cifre diferite pentru fiecare judet... De exemplu pentru Iasi J22-384-1997 inseamna ca este o firma inregistrata in Iasi (J22) cu numarul 384 in anul 1997.
Iar CIF-ul (fost CUI) se obtine dupa aceea de la finante si are alta structura. Pentru firmele platitoare de TVA acesta incepe cu RO (atribut fiscal) si apoi inca 9 caractere numerice iar pentru neplatitori de TVA numai caracterele numerice fara RO in fata.

Asociatiile de proprietari nu au ce cauta la Registrul comertului unde se infiinteaza comerciantii ci merg la Judecatorie sau mai exact la judecatorul delegat pentru asociatii de proprietari. Judecatorul delegat, analizeaza dosarul si emite o Incheirere judecatoreasca. Aceasta echivaleaza cumva cu autorizatia de functionare a comerciantilor de la Registrul cemertului.
Asa cum comerciantii merg cu autorizatia de la R. C. la finate pentru a se inregistra si a obtine CIF-ul, tot asa asociatia de proprietari merge la finate cu Incheierea judecatoreasca si obtine CIF-ul.
Eu am intervenit in discutie deoarece am observat ca autoarea zicea inca de la inceput ca:

.....Singurul document original care exista este CUI.

Cunoscand cele aratate de @Adriantot (am mai dicutat pe forum), am incercat sa atrag atentia ca as. prop. nu poate avea CUI, ci CIF (chiar daca inseamna acelasi lucru)

Problema este alta - adica oamenii trebuie sa reinceapa procedura de infiintare a as. proprietari. Stiu ca este f. greu!

Dar, vazand anul infiintarii asociatiei dumneavoastra, este posibil sa fi fost acea perioada in care asociatiile de proprietari se puteau infiinta direct la finante fara a avea o hotarare judecatoreasca.

La acest lucru m-am gandit, ca nu exista de fapt o hotarare judecatoaresca de infiintare. Cred ca va trebui sa procedez ca si dvs... sa refac totul conform Legii 230/2007, cu pastrarea CUI-ului(sau CIF-ului)


"va recomand sa incepeti din nou procedura de transformare a as. de locatari in as. de proprietari,"

Suntem deja Asociatie de proprietari, Cerificatul de inregisrare fiscala a fost inregistrat pe Asociatie de proprietari

Multumesc pentru raspunsuri.. Stiu exact despre diferenta dintre CIF si CUI...dar nu asta era problema mea.. Cel putin, in privinta acestui Certificat de inregistrare fiscal nu sunt probleme.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatii de proprietari niotin niotin Buna ziua, va rog sa imi spuneti care este procedura de obtinere a unei sentinte judecatoresti de infiintare si a cerrtificatului de inscriere a persoanei ... (vezi toată discuția)
Lipsa hotarare judecãtoreascã infiintare asociatie, consecinte maria_bucheru maria_bucheru suntem o asociaţie de proprietari înfiinţată în 1999 în baza anexei 2 din legea nr. 114 din 1996, deci fără încheiere judecătorească. ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari nu gaseste hotararea judecatoreasca prin care i s-a atribuit personalitate juridica hanga hanga Asociatia de Proprietari nu gaseste Hotararea judecatoreasca prin care acesteia i s-a atribuit personalitate juridica. Asociatia a fost infiintata in aprilie ... (vezi toată discuția)