avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PROCES PRIMARIA - INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PROCES PRIMARIA - INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL

Buna , va rog lamuriti-ma si pe mine , ma depaseste ceea ce se intampla !!! #-o#-o

In luna noiembrie 2012 , dintr-o eroare a softului nostru de salarizare ( nu s-a preluat din REVISAL in SALARII o suspendare de contract ) o mamica, aflata pe atunci in concediu de crestere copil , a fost declarata eronat activa.
Noi , am sesizat eroarea , ce-i drept nu pe loc , si am intocmit o rectificativa a declaratiei 112 la luna respectiva.
Cei de la Agentia de Plati din cadrul primariei , au semnalat si ei ca femeia fusese declarata activa , au trimis o adresa la sediul firmei , prin care ni se cerea sa intocmim o nota explicativa , insotita de respectiva rectificare .
Lucru pe care l-am facut.

Acu apare buba .Din nu stiu ce cauza , cei de la plati din primarie , nu mai vor sa tina seama de rectificativa depusa , spunand ca aceasta a fost trimisa dupa ce ei au sesizat ca mamica a fost declarata activa . Si sustin sus si tare ca de fapt ea a lucrat . Ceea ce este FALS !!!
Aceste rectificative, insa nu au un termen de depunere , ele se inregistreaza si se trimit in momentul semnalarii erorii , care poate fi dupa cateva zile , 1 an , 2 ... pana la 5 ani .
Si acum stam si ne judecam , si mergem prin tribunale... femeii i s-au cerut TOTI BANII inapoi , adica tot ce a incasat cu titlu de indemnizatie crestere copil, de la inceput .
Si uite asa mamica s-a trezit , cu frumoasa suma de 15.000 de lei , care cica trebuie sa o returneze ... de unde au scos ei treaba asta? , nu stiu , si ce dovezi au cei de la primarie , cum ca femeia asta ar fi lucrat .. iar nu stiu .
Repet.... NU A LUCTRAT !! Nu a fost pontata , nu exista declaratii de venituri pe cnp-ul ei , am depus copii dupa statele de plata aferente perioadei , copii dupa decl 112 , inclusiv faimoasa rectificativa , pontaje , din care reiese clar, ca nu a lucrat .

Dar, ei se impiedica de acea luna , cand eronat a fost declarata activa .

Care e logica lor totusi ? Si de ce trebuie sa ne chinuim prin tribunale , sa dovedim niste situatii , zic eu destul de clare .

Am declarat si la politie , ce s-a intamplat , politistul a spus clar , ca din punctul lui a fost o eroare , care s-a corectat .Si totusi , mai trebuie sa merg si la tribunal , ca martor in acest proces, unde voi spune acelasi lucru .



Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:43, 16 Martie 2014
Asa este normal, sa se restituie indemnizatia aferenta numai pentru acea perioada, insa cei de la AJPIS ori gresesc intentionat - doar doar nu se prinde persoana in cauza - sau aplica gresit legea.
1. In momentul in care AJPIS a luat la cunostinta de faptul ca beneficiara indemnizatiei pentru CCC obtine venituri din salariu (conform actelor, asa eronate cum erau) atunci a suspendat plata indemnizatiei.

2. - Reluarea in plata a indemnizatiei pentru CCC se face la cererea beneficiarei de indemnizatie pentru CCC.
- Adica in momentul in care s-a rezolvat problema la angajator, cu D112, trebuia sa faca cerere de reluare in plata a indemnizatiei pentru CCC.

3. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 16
...
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art.2 alin.(1), respectiv la art.5 si art. alin. (4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...

Art. 18
...
(3) Reluarea platii drepturilor suspendate in situatiile prevazute la art. 16 alin. (2) si art. 17 alin. (2) si (3) se face la cerere, dupa cum urmeaza:

a) incepand cu ziua urmatoare pentru situatiile prevazute la art. 16 alin. (2) lit. i) si art. 17 alin. (3), daca cererea a fost depusa in termen de 60 de zile de la acea data;

b) cu data depunerii cererii pentru toate celelalte situatii.
multumesc de raspuns tudorvaleriu .:)

Sincer? nu stiu ce s-a intamplat. De ce primaria a ales calea aceasta ,cand clar se vede ca a fost o eroare care s-a corectat .

Tind sa cred ca nu mai avea doamna jurista procese pe rol , si soma . Asta e singura mea explicatie , nu vreau sa fiu rautacioasa , dar acum, suntetm tarati prin tribunale , total aiurea.



Chiar daca jurista respectiva soma din lipsa de procese nu ar fi recurs la asa ceva daca nu i s-ar fi dat dispozitie sa o faca sau daca nu s-ar baza pe ceva ce dvs. nu stiti inca dar veti afla la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amnistie mame indemnizatie ContSters355049 ContSters355049 Buna ziua! Va prezint urmatoarea situatie. Am optat pentru concediu de ingrijire a copilului de un an. Situatia a facut sa nu ma pot angaja cand copilul a ... (vezi toată discuția)
Reintorcere din ccc inainte de a implini copilul 2 ani Danutzza Danutzza Buna ziua, sunt mamica unui baietel de 1 an si 5 luni,pe 24.01.2011 am semnat decizia de reintoarcere la munca care prevede urmatoarele: 1.La data de ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere in cic dupa o luna de serviciu Cristina0Fl Cristina0Fl Buna ziua, Sunt mamica unui baietel nascut pe 14 iulie 2015. Am optat pentru CIC pentru un an de zile pana pe 14 iulie 2016. Reintoarcerea la munca ar fi ... (vezi toată discuția)