Buna seara.
In urma sentintei de divort din 2009,fetita mi-a fost incredintata,iar tatal beneficiaza de perioada de vizita si e obligat la plata pensiei alimentare.
Din momentul in care sentinta a devenit definitiva si irevocabila,eu m-am stabilit cu fetita in Italia (aici este inscrisa la scoala),iar tatal in Suedia (el la putin timp dupa divort s-a recasatorit).
Avand in vedere ca se apropie vacanta de vara,ca si in anii trecuti,si de aceasta data e insista cu o cerere mai deosebita.perioada de vizita sa se desfasoare in Suedia (ca si in anii trecuti,si de data asta am refuzat si asta din cauza amenintarii pe care mi-a facut-o: "daca fetita va ajunge aici,n-o s-o mai vezi pana la 18 ani " :(( )
Am refuzat din nou,bineinteles,la care el mi-a spus ca va merge in instanta si va cere custodie comuna .
Si acum va intreb:
-avand in vedere ca avem rezidente in 2 tari diferite ale U.E.,instanta ar putea aproba o astfel de cerere?In ce fel s-ar schimba programul de vizita?Se poate cere in instanta si parerea fetitei (are 10 ani)?
Va multumesc anticipat.
Si se poate sa nu o mai trimită inapoi cum am vazut un caz cu o d-na din Spania.Si până o sa ti se facă dreptate. ..bani aruncați pe procese, stress si un copil terorizat care ca rămâne cu traume psihologice ...Fii atentă dragă Sonia si lasa-l sa se duca prin Suedia la tribunal.. sa cheltuie bine...
Stimata dna, intre ce ne dorim si ce avem e cale lunga! Fetita nu e vreun pachet de expediat in Suedia, unui om care o lasa singura bolnava. Amenintari am mai auzit, unele se implinesc, altele nu. Deci? Ghici! Lasati-l pe domnul sa-si castige dansul singur singurel drepturile de tata. Sa angajeze avocat in Italia, in Suedia, sa bata drumurile, sa faca anchete psihosociale, sa plateasca onorarii etc. Timpul trece, leafa merge! Problemele lui nu sunt problemele dvs. Vrea sa vada fetita sa o vada in Italia. Nu-i mai rezolvati dvs problemele. Nu e multumit? sa se apuce de procese. Cu cat fata creste mai mare, cu atat opinia ei va conta mai mult, asa cum si e normal.
Drepturi de custodie
manyyy
Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)
Custodie unica
anonimdel
buna seara.am o fetita de 3 ani si as vrea custodia unica a fetitei deoarece tatal este un om violent,vine acasa de multe ori baut si incepe cearta si de cele ... (vezi toată discuția)