avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu?

as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal sa plateasca 25% din veniturile nete ca alocatie de intretinere!acest acord a fost autentificat la notar!as dori sa stiu daca fiind autentificat reprezinta titlu executoriu si daca poate fi facuta executarea in baza lui,pentru ca mie mi-a fost respinsa cererea de incuviintare executare,pe motiv ca nu constituie titlu executoriu si ca trebuie sa dea judecatoria o hotarare de expedient,nicidecum autetificarea notarului,cu toate ca la judecatorie nu a vrut sa consfinteasca acest acord pe motiv de lipsa de interes pentru ca acordul de mediere autentificat reprezinta deja titlu executoriu!!!ma intreb care judecator a gresit?va multumesc anticipat!!!

Nu au batai de cap. Legea este prost data si de aceea exista multe probleme.
Spre exemplu, era foarte simplu sa se prevada si ipoteza procedurala in care erati dvs. si sa fi mers direct la notar ( asa cum este procedura divortului la notar) dar in mod absurd legiuitorul nu a gandit aceasta posibilitate.

Nu stiu ce a avut in cap avocata dvs. dar daca mergeati la notar probabil ca nu a inteles ca nu va putea sa fie titlu executoriu prin notar.

In ce oras s-a intamplat ceea ce relatati?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori la mediator mtla_22 mtla_22 Pentru un divort cu minori, acordul se depune in instanta pentru consfintire - printr-o cerere de consfintire a acordului de mediere, sau se depune o cerere de ... (vezi toată discuția)
Termen pentru hotararea de expedient in divort szilagyicsaba1975 szilagyicsaba1975 dupa consultatie la mediator si se ajunge la intelegere cat dureaza pana se da sentinta (vezi toată discuția)
Contract de mediere dra_irina dra_irina Buna seara, am o problema si as dori cateva sfaturi momentan. Acum doi ani am facut la mediator cu fostul sot un contract de divort si de partaj prin care eu ... (vezi toată discuția)