avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu?

as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal sa plateasca 25% din veniturile nete ca alocatie de intretinere!acest acord a fost autentificat la notar!as dori sa stiu daca fiind autentificat reprezinta titlu executoriu si daca poate fi facuta executarea in baza lui,pentru ca mie mi-a fost respinsa cererea de incuviintare executare,pe motiv ca nu constituie titlu executoriu si ca trebuie sa dea judecatoria o hotarare de expedient,nicidecum autetificarea notarului,cu toate ca la judecatorie nu a vrut sa consfinteasca acest acord pe motiv de lipsa de interes pentru ca acordul de mediere autentificat reprezinta deja titlu executoriu!!!ma intreb care judecator a gresit?va multumesc anticipat!!!

Cine v-a sfătuit să mergeți la notar cu acordul?
Reluați demersul și prezentați acordul instanței împreună cu procesul verbal de închidere a medierii, ambele în format scris și electronic ( pe cd).Nu mai amintiți de faptul că ați fost la notar și cred că se va rezolva.
Daca se merge la notar nu are niciun sens mediatorul sau medierea.
Cu actul de mediere se merge la instanta si nu la notar.

La medierense merge ca obliga legea pentru proces si nu pentru notar...
@suflete: Categoric partile trebuie sa se prezinte impreuna in fata instantei pentru a li se verifica acordul de vointa. Sau prin procura speciala pot fi reprezentate de un avocat sau alta persoana. Procura speciala insa, trebuie facuta exact pe obiectul reprezentarii si anume: acordul de vointa cuprins in acordul de mediere, nr... din data de... incheiat la Birou mediator X, in baza contractului de mediere nr... din data de...
Acesta este un model de cerere pentru hotarare de expedient:

Domnule Presedinte,
Subsemnatii, (partile acordului de mediere) ................................................., formulam,

CERERE
VALIDARE si PRONUNTARE HOTARARE DE EXPEDIENT
prin care va adresam rugamintea de a consfinti intelegerea noastra concretizata in ACORDUL DE MEDIERE inregistrat cu nr.................... / din data....................in baza contractului cu nr......./din data, la Biroul de Mediator...................................., ca urmare a exprimarii vointei noastre comune, libere și neviciate, in temeiul prevederilor art 59 alin (2) legea 192/2006 privind medierea ei exercitarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare,
In probatiune intelegem sa facem dovada cu inscrisuri, (in original / in copie de pe documentele care fac obiectul prezentei cereri)


Data, Semnaturi

Domnului Presedinte al Judecatoriei/Tribunalului

Inscrisuri:
Acordul de mediere nr.......din data (inclusiv in format electronic)...nu cel de la notar.
Procesul verbal de incheiere a medierii nr........din data
Copie Act de identitate parte
Copie Act de identitate parte
Dovada achitarii taxei de timbru - 20 lei
Eu nu inteleg un lucru: Daca toti ati fost la mediator, ati avut intelepciunea de a stabili o intelegere tinand cont de interesul copilului, de ce nu ii cereti sotului sa plateasca direct banii fara sa mai fie executat silit? (Macar pana reusesc autoritatile statului sa descalceasca legea astfel incat sa poata copilul sa isi primeasca banii)

Alte discuții în legătură

Divort cu minori la mediator mtla_22 mtla_22 Pentru un divort cu minori, acordul se depune in instanta pentru consfintire - printr-o cerere de consfintire a acordului de mediere, sau se depune o cerere de ... (vezi toată discuția)
Termen pentru hotararea de expedient in divort szilagyicsaba1975 szilagyicsaba1975 dupa consultatie la mediator si se ajunge la intelegere cat dureaza pana se da sentinta (vezi toată discuția)
Contract de mediere dra_irina dra_irina Buna seara, am o problema si as dori cateva sfaturi momentan. Acum doi ani am facut la mediator cu fostul sot un contract de divort si de partaj prin care eu ... (vezi toată discuția)