avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul imi cere demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul imi cere demisia

Buna ziua,

sunt agnajata unei companii de aprox 3 ani. La inceputul lunii ianuarie 2014 am aflat ca sunt insarcinata. Am anuntat conducerea firmei si am cerut reducerea programului de lucru, conform drepturilor . De atunci am avut cateva concedii medicale.
Programul de lucrul e de 8 ore /zi, dar de multe ori se prelungeste , nebeneficiind de plata orelor suplimentare sau liber.
Saptamana aceasta am pierdut sarcina, iar azi am fost anuntata de director sa-mi dau demisia ca va fi altcineva angajat in locul meu. Motivul cererii demisiei ar fi ca am facut demersuri sa beneficiez de reducerea programului de lucru.
Momentan sunt in concediu medical. Ce pot face in aceasta situatie? Care sunt drepturile mele si cui ma pot adresa?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: teokoli , utilizator 14:17, 24 Martie 2014
Demisia este actul unilateral de vointa a salariatului ce doreste a inceta contractul individual de munca printr-o notificare adresata angajatorului.
Prin urmare angajatorul nu va poate cere demisia intrucat dumneavoastra decideti daca sa v-o dati sau nu.
Deasemenea nu este motiv de concediere faptul ca ati fost insarcinata si ca v-ati cerut drepturile pe perioada sarcinii, chiar daca acuma nu mai sunteti.
Angajatorul probabil o face din razbunare (care, iarasi, nu este motiv de concediere) pentru faptul ca probabil crede ca l-ati pacalit cu sarcina si ca ati incercat sa va sustrageti de la munca in acea perioada.
Daca angajatorul va mai cere demisia solicitati acestuia in scris motivele pentru care va cere demisia si reveniti pe forum.
Salariatul poate solicita instanţei anularea demisiei sale ca act juridic unilateral, în cazul în care consimţamantul sau a fost viciat prin eroare, dol sau violenţa.
la cererea mea de reducere a programului de lucru am prezentat adeverinta medicala din care reiesea ca sunt insarcinata. Pana la inceputul lunii , cand a venit raspunsul de la ITM, pt reducerea programului de lucru, nu am beneficiat de aceasta, desi am anuntat mai de mult.
Cu siguranta e razbunare. O persoana cu bun simt nu ar face asa ceva, la 4 zile de la data cand am pierdut sarcina.
Putin probabil sa imi dea in scris motivele pt care imi cere demisia.
Pierderea sarcinii poate fi din cauza neacordarii acestui drept. II pot actiona in instanta pt cauzere de stres?
Da, il puteti actiona in instanta pe angajator pentru asa ceva.
in acest caz cum sa procedez?
Sarcina se dezvolta normal, neavand motive medicale pt eminenta de avort.
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2014
nataliaz, utilizator

Alte discuții în legătură

Gravidă în săptămâna a 10-a, probleme mari la locul de muncă... mă puteți ajuta? Anyfel Anyfel Sunt insarcinata...lucrez in actualul loc de munca de 1 luna jumate...in prima saptamana dupa ce m-am.angajat am.aflat ca sunt insarcinata. Nu am stiut inainte ... (vezi toată discuția)
Program redus de lucru cosmina_y cosmina_y Buna ziua.Sunt insarcinata in 26de saptamanii si as dori sa stiu daca pot trece la program redus de 6ore pe baza adeverintei de la medicul specialist si in ... (vezi toată discuția)
Cum si cand anunt seful ca sunt insarcinata? savuanamaria savuanamaria Buna ziua tuturor, am citit aici pe forum modalitatea de a anunta seful ca sunt insarcinata(si modelul actului), insa am o problema, in firma asta adeverintele ... (vezi toată discuția)