avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se poate face pentru un angajat sa poata primi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se poate face pentru un angajat sa poata primi somaj tehnic sau ajutor de somaj ?

buna ziua !
am si eu o intrebare :
angajatorul unde lucrez cu un contract de munca pe perioada nedeterminata de peste 3 ani de zile intampina dificultati in primirea comenzilor de lucru lasandu-ne acasa in concediu legal ( eu nu mai am zile de concediu legal pe anulin curs ) si cerand sa ne lase in somaj tehnic mi s-a spus urmatoarele :
1.somajul tehnic se acorda DOAR la firmele de stat , NU la firmele cu capital privat
2. ca nu sunt bani in contul firmei pentru acordarea drepturilor salariale (deja firma a depasit ziua de plata a salariilor cu 7 zile )

intrebarea mea este : ce pot face in aceasta situatie pentru a nu intra in concediu fara plata , pot beneficia de somaj tehnic , ajutor de somaj ?
am utilizat concediu de odihna,la inceputul anului ,trebuie restituita indemnizatia de concediu,daca contractul de munca este intrerupt cu acordul partilor?



Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2014
bonaparte, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:10, 22 Martie 2014
1. Este problema angajatorului de unde plateste acea indemnizatie si nu a salariatului.

2. In cazul in care, dupa ce salariatul a efectuat concediul de odihna, con tractul sau de munca a incetat, acesta este obligat sa res tituie unitatii partea din indemnizatia de concediu corespunzatoare perioadei nelucrate din anul pentru care i s-a acordat acel concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic la intoarcerea din cic. este posibil? maader maader Buna ziua, pe data de 10.06 ma intorc la munca dupa doi ani de concediu de crestere copil. Firma ma ameninta ca daca nu accept sa plec ma baga in somaj tehnic ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal concediul fara plata silviadumitrescu46 silviadumitrescu46 Sunt administratorul unei firme care ca obiect de activitate constructii. In perioada 15.12.2018 pana probabil 30.01.2019 in functie de vreme nu se ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic CARPAHONTU CARPAHONTU sociatatea isi inchide activitatea pentru sarbatorile de craciun si anul nou in data de 16 decembrie 2013. Salariati care au concediu de odihna intra in ... (vezi toată discuția)