avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ingrijirea parintilor de catre copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ingrijirea parintilor de catre copii

Buna ziua!

Va rog frumos, daca se poate, sa ma lamuriti intr-o problema legata de familia mea. Este vorba de parintii mei care au o varsta inaintata, locuiesc la tara, nu au nici un venit (nu sunt pensionari) si nici cu sanatatea nu sunt tocmai in regula. Noi suntem cinci frati, toti majori si cu familii (suntem la casele noastre), problema este ca singurul care se intereseaza de situatia parintilor sunt eu, iar eu ii ajut atat cat imi pot permite, adica le platesc facturile la utilitati, merg cu ei la spital cand e nevoie, le cumpar medicamente, si alte cheltuieli lunare, toate astea fara a exista o intelegere prin care eu sa raman mostenitor, lucru care nici nu ma intereseaza. As vrea sa-mi spuneti cum as putea sa-i determin pe fratii mei sa contribuie si ei la intretinerea parintilor. Am incercat cu vorba buna, dar nu am gasit intelegere. Spuneti-mi va rog exista o lege care sa-i oblige pe copii sa-si ingrijeasca parintii? Si daca exista cum trebuie sa procedez pentru rezolvarea problemei, trebuie sa ii dau in judecata? sau se poate si altfel.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:37, 28 Martie 2014
Eu am inteles ca dv. nu doriti banii pentru ce ati facut deja, insa e un mod de a face rost de bani pentru parintii dv. Nu conteaza daca le cereti dv. bani pentru ce deja ati achitat sau ca le cer parintii pentru intretinerea de maine, important e ca parintii dv. sa aiba bani sa traiasca, fie asa, fie asa.
Deci, dupa mine, daca le cereti banii pentru ce ati cheltuit in ultimii 3 ani, 1. aveti bani cativa mai departe pentru parintii dv. si, poate 2. inteleg si ei ca nu se pot sustrage de la a-si intretine parintii asa cum si parintii nu fugeau de ei cand erau copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare- cumparare gabrieladlu gabrieladlu Buna ziua! O cunotinta, a primit de la parinti casa si 500 ari pamant langa casa, cu contract de vanzare- cumparare cu clauza de intretinere, in august 2011. ... (vezi toată discuția)
Batrana dementa! ronaldo77 ronaldo77 Eu si sotul meu grijim pe mama lui care este pe pat.Sotul meu mai are o sora si un frate care este decedat si are doi copii,problema este ca apartamentul este ... (vezi toată discuția)
Concubinajul tatalui meu cameliaghh cameliaghh Tatal meu are 82 de ani si traieste in concubinaj de peste 10 ani cu o femeie careia i-a intretinut toata familia, financiar. In cazul decesului parintelui ... (vezi toată discuția)