avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Delegatie avocat prezenta la mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Delegatie avocat prezenta la mediere

Buna ziua,
Pot sa accept delegatia avocatului pentru clientul lui d e a-l reprezenta la mediere (doasarul nu e pe rol) avand in vedere faptul ca , acesta este plecat din tara pana in august 2014?
L-am contactat telefonic (pe client care e si "reclamant")si Nu a lasat procura speciala notariala nici avocatului nci sotiei..etc. Invitatia a fost lansata de mediator si fixata o data in acest sens cu cealalta parte. In concluzie cine poate sa -l reprezinte la sedinta de mediere daca nu exista procura?
va multumesc.
Nu este vorba nici de divort nici de transmitere a unui drept de proprietate, speta se refera la un conflic de munca(angajat-angajator, drepturi salariale) In concluzie este ok delegatia avocatului.
Va multumesc mult tuturor!!
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2014
Ramona24, utilizator
Eu am reprezentat un client stability in Italia la medierea unui conflict in Romania si am avut doar o imputernicire avocatiala, avand in vedere faptul ca in contractual de asistenta juridical mentionasem la obiectul acestuia si situatia reprezentarii in procedura medierii. Asa ca, daca in contract este precizata expres si aceasta "sarcina" acordata avocatului, nu mai este necesara prezentarea unei procuri speciale care sa mentioneze limitele mandatului acordat acestuia, medierea fiindu-i opozabila mandantului si trebuind a fi primita de instanta....success!
Imputernicirea avocatiala exista tocmai pentru ca avocatul sa nu mearga zilnic sau de mai multe ori pe zi la notar intrucat avocatii sunt profesionisti si nu reprezentanti ocazionali asa cum sunt procuristii...

Cei care nu au calitatea de avocat au nevoie de procura notariala daca sunt rude, prieteni, etc...

Si la consilierii juridici delegatia este suficienta.
Ar fi chiar tare sa vezi la coada consilierii juridici ca sa isi faca procuri pentru societatile comerciale...:))
#-o
Doamnelor si domnilor,

Avand in vedere ca discutia se poarta pe forumul de mediere nu doresc ca informatia continuta de aceasta sa fie eronata.
Nu mai departe de joi am participat la o intalnire avand ca tema medierea si procedurile acesteia, intalnire la care au fost discutate si punctele de vedere ale judecatorilor de la diverse curti de apel din tara.
Raspunsul din partea judecatorilor, privind mandatul dat de catre partea care nu participa personal in mediere, a fost unanim in sensul in care mandatul trebuie sa fie unul special, atata timp cat este vorba de acte de dispozitie. Cum in mediere se renunta la drepturi, la intentarea de actiuni in instanta, se fac compromisuri ori tranzactii, este necesara o procura speciala (avocat sau justitiabil).
Pentru practica unitara a mediatorilor si evitarea respingerii acordurilor de mediere incheiate in baza unui mandat general (imputernicire avocatiala), in curand, Ghidul privind procedurile medierii va fi completat in sensul acesta.
Imputernicirea avocatiala este msndat specisl sau general tot asa cum si procura notariala poate fi generala sau speciala.
Avocatii finnd profesionisti lucreaza pe acest mandat si nu au nevoie de notari.

Parerea mea este ca aceasta va fi solutia finala asa cum nimeresc cu recursurile in interesul legii solutia corecta asa va fi si aici.

Este aberant ca un judecator sa ceara procura notariala dar la instantele de dreptul familiei nu m-as mira sa ceara asa ceva deoarece nu prea au treaba cu dreptul aceste instante...dupa parerea mea foarte bine documentata...

Alte discuții în legătură

Mediere in prezenta avocatului Angela58 Angela58 Este posibil ca la o mediere sa se prezinte avocatul uneia dintre parti, ca reprezentant al acesteia? (vezi toată discuția)
Medierea prin avocat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti se poate face medierea prin avocat daca clientul nu se afla in tara? Ambele parti sunt plecate din tara si probabil doar avocatul sau avocatii ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea in procesul de divort, de catre avocat, fara procura speciala... CABINET DE AVOCAT CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" Partile pot fi reprezentate de catre avocati, doar in baza imputernicirii avocatiale, fara a mai fi necesara o procura speciala? Potrivit art. 920 alin. 1 ... (vezi toată discuția)