avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare Firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare Firma

Buna ziua,

As dori sa imi infintez o firma de transport in Romania pe care sa inchiriez un camion inmatriculat in Portugalia ,sa pot recupera tva-ul si platile sa intre in contul firmei mele. As dori sa stiu daca asta este posibil si de ce anume am nevoie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: barbarosza , utilizator 22:07, 6 Aprilie 2014
In cazul in care veti infiinta o societate comerciala in Ro, aceasta va fi microintreprindere, fiind obligata la plata unui impozit pe venit de 3%.
Nu veti fi platitor de TVA, ca urmare nuveti putea deduce TVA.
Pentru a devein platitor de TVa, ar trebui ca soceittea pe care o infiintati sa aibe un capital socialde minim 25.000 eur sau sa depasiti o cifra de afaceri de 65.000 eur/ an.
Avand in vedere obiectul de activitate dorit, ar trebui sa va obtineti si licenta de transport.

Pentru o firma nou infiintata este de ajuns un dosar pentru inregistrare ca si platitor de TVA depus la ANAF, si totul este gata. NU exista conditiile de mai sus.

Cei care NU doresc sa fie platitori de TVA, si ajung la o cifra de afaceri de 65.000 Euro/an (apropo, stiti in RON ce valoare reiese?, fiindca pun pariu ca si aici va inselati) trebuie sa declare automat depasirea acestei CA si inregistrarea cu perioada urmatoare (luna/trimestru) ca si platitor de TVA.
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafonul de tva/impozit raduma raduma Am deschis o firma anul acesta. Firma este activa din Iunie 2013. Sunt IMM (impozit pe venit), neplatitor de TVA. Am avut o cifra de afaceri de mai mult de ... (vezi toată discuția)
Sub plafonul tva de 65.000 eur danap2001 danap2001 Buna ziua, firma de transport marfa s-a inregistrat in scopuri de TVA in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2012 cand plafonul TVA era de 35.000 ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma - microintreprindere monicaVna monicaVna Buna ziua Am mare nevoie de cateva sfaturi. Urmeaza sa infiintez o firma pentru magazin online , ce va fi microintreprindere ( indeplineste conditiile ... (vezi toată discuția)