Buna seara.In 2009 am lucrat ca agent vanzari intr-o firma nou infiintata.Aceasta firma importa produse din china si de vanzarea produselor ma ocupam eu.Am avut carte de munca si salariul lunar era de 2000 lei.Cu toate astea dupa trei luni eu si cei doi asociati am fost arestati de DIICOT.Dupa 20 de zile am iesit din arest,iar dupa doi ani am fost condamnat de tribunal la 4 ani cu executare pt complicitate la evaziune fiscala,4 ani pt falsificare de alimente.Am inteles in decursul acestor ani de procese ca sunt o victima a sistemului si de la d-nul avocat ca poate altfel sta situatia daca nu faceam cele 20 zile de arest."Ca trebuie sa ma condamne ,ca daca imi da achitare ,eu am sa dau statul in judecata".Peste putin timp astept si condamnarea definitiva de la curtea de apel.Din ce vad pe online deciziile curtii de apel nu prea admit apelurile.Oare doar credinta si norocul reprezinta singura solutie in tara asta?Poate aveti si alte pareri care ma pot ajuta.
Aveti dreptate.D-na judecator de la tribunal a avut grija sa dea condamnari de crima sa fie sigura ca numai scapam.A avut o obsesie cu cifra 4(toti inculpatii din dosar au fost condamnati egal la 4 ani).Asa e viata;unii oameni muncesc sa se intretina si trag o viata.Lucrul cel mai dureros este faptul ca pierd un loc de munca,suferinta familiei si cel mai important privarea de libertate.
Dvs. aveti o parere iar judecatorii pot avea o alta parere.
Este necesar ca avocatul dvs. sa convinga instanta ca nu se impune o pedeapsa cu executare.
Depinde insa si cum se considera situatia de fapt de observatorii independenti care sunt judecatorii.
Cert este faptul ca trebuie ca avocatul sa va apere mult mai bine decat a facut-o la prima instanta.
Ar fi bine si sa caute ceva practica judiciara pe o problema ca a dvs. la nivelul curtii unde va aparati desi conteaza foarte mult si la ce complet va nimeriti.
De aceea mai conteaza si norocul...
Buna ziua.Astazi am avut termen la curtea de apel.Ceilalti doi inculpati au cerut un ultim termen pentru a platii prejudiciul.Aduc aminte ca la tribunal am fost condamnat la 4 ani pt complicitate la evaziune fiscala si in solidar cu ceilalti inculpati la cate 25000 lei fiecare.Acum daca ei platesc prejudiciul rezultat expertiza contabila(de retinut ca in raportul de expertiza eu nu am fost pus la plata),poate fi un semn bun pentru mine?
Cu siguranta va fi un semn bun daca achita prejudiciul.
Avocatul poate sa isi bata capul sa nu mai fiti condamnat nici macar la suspendare, as zice eu...