TaraTara a scris:
Am adresat plangere contraventionala la judecatoria sectorului 6 pentru anularea amenzii RATB primita in mod abuziv. Drept urmare, am primit o "rezolutie" in care mi se spune ca trebuie sa intocmesc o cerere de chemare in judecata si trebuie sa depun anumite acte, inclusiv taxa de timbru in valoare de 20 de lei.
Plângerea contravențională pe care ați trimis-o la judecătoria sectorului 6 este o cerere de chemare în judecată. Recitiți cu atenție adresa pe care v-a trimis-o instanța. În ea nu poate să scrie să întocmiți o cerere de chemare în judecată. În termenul prevăzut în cuprinsul ei trebuie să comunicați tot ce vi s-a solicitat. Altfel, plângerea va fi anulată.
Cu privire la șansele pe care le are domnul de a câștiga litigiul, în primul mesaj ați scris:
Un pensionar care locuieste in provincie a primit o amenda RATB pentru ca a circulat cu troleul si, se pare, nu a validat corespunzator calatoria.
Dacă nu a validat cardul, înseamnă că, pe fond, nu are dreptate și, prin urmare, nici șanse ca procesul verbal de contravenție să fie anulat. Alte aspecte pot fi discutate numai cu cineva care are posibilitatea să vadă procesul verbal.