avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autoritate ierarhic superioara RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autoritate ierarhic superioara RATB

Buna seara,

Un pensionar care locuieste in provincie a primit o amenda RATB pentru ca a circulat cu troleul si, se pare, nu a validat corespunzator calatoria. A depus o sesizare online la RATB si acestia i-au trimis prin Posta Romana procesul verbal. Inceleg ca greseala a fost ca le-a dat cartea de identitate, pentru ca, ma gandesc ce ar fi putut sa faca angajatii RATB in caz contrar. Aceasta amenda este nefondata si va rog sa-mi spuneti ce autoritate RATB ar trebui sesizata pentru anularea acestei amenzi.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:42, 13 Aprilie 2014
TaraTara a scris:
Am adresat plangere contraventionala la judecatoria sectorului 6 pentru anularea amenzii RATB primita in mod abuziv. Drept urmare, am primit o "rezolutie" in care mi se spune ca trebuie sa intocmesc o cerere de chemare in judecata si trebuie sa depun anumite acte, inclusiv taxa de timbru in valoare de 20 de lei.

Plângerea contravențională pe care ați trimis-o la judecătoria sectorului 6 este o cerere de chemare în judecată. Recitiți cu atenție adresa pe care v-a trimis-o instanța. În ea nu poate să scrie să întocmiți o cerere de chemare în judecată. În termenul prevăzut în cuprinsul ei trebuie să comunicați tot ce vi s-a solicitat. Altfel, plângerea va fi anulată.

Cu privire la șansele pe care le are domnul de a câștiga litigiul, în primul mesaj ați scris:
Un pensionar care locuieste in provincie a primit o amenda RATB pentru ca a circulat cu troleul si, se pare, nu a validat corespunzator calatoria.

Dacă nu a validat cardul, înseamnă că, pe fond, nu are dreptate și, prin urmare, nici șanse ca procesul verbal de contravenție să fie anulat. Alte aspecte pot fi discutate numai cu cineva care are posibilitatea să vadă procesul verbal.
Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb alina88 alina88 Buna seara, Azi am luat o amenda de la controlorii RATB. Aveam un bilet la mine in geanta, aveam multe bagaje si nu l-am mai compostat, abonamentul imi ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta - proces verbal in care categoria autovehiculului este mentionata eronat tzontzonel_2006 tzontzonel_2006 Am primit o amenda pt rovigneta prin posta. Intrebarea mea este daca pot contesta amenda in instanta pt motivul: 1. Categoria masinii scrisa in procesul ... (vezi toată discuția)