avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, debitor fara bunuri personale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, debitor fara bunuri personale

Buna ziua,

Am facut la un momendat un contract de imprumut cu cineva notarial (nu discut corectitudinea lui sau nu). Contractul de imprumut a ajuns sa fie executat de un executor judecatoresc. Acum primesc de la executorul judecatoresc o instintare prin care ma anunta ca in data de 02.04.2014 va veni sa imi execute contractul la adresa din buletin (un apartament proprietatea parintilor mei ). Eu nu am bunuri personale mobile sau imobile. In acest caz el va veni va constata ca bunurile sunt ale parintilor mei eu neavand nimic ce se va intampla in continuarea. Poate sa-i execute bunurile lor. Mentionez ca unele din bunurile mobile din casa fiind mai vechi nu mai exista facturi sau alte lucruri. Ce pot face in acest caz. Eu voi avea un job deabia din luna mai si voi incepe sa platesc acel contract de imprumut pana atunci ce solutie am ?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:02, 28 Martie 2014
Executorul nu poate sa faca executarea bunurilor altora decat cele ale semnatarului contractului de imprumut. Prin urmare nu are cum sa execute imobilul apartinand parintilor. Singura problema ar fi ca ei sa nu fi girat pentru dvoastra.
Nu au garantat.
Desi am inteles ca poate executa bunurile mobile din imobilul respectiv atata timp cat eu am domiciliu acolo si ai mei parinti nu pot face dovada ca bunurile le apartin.....
Bunurile se prezuma ca-s ale dvs daca sunt in posesia dvs, insa in acel ap stau si parintii, deci si in posesia lor asa ca nu poate sa le ia si nici nu cred ca va dori avand in vedere ca sunt vechi ziceti dvs, adica nu au valoare prea mare.
Chiar si ale dvs sa fie, multe din ale nu se pot executa daca sunt de stricta necesitate- un frigider, aragaz, etc etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit nevoi personale mariusbm mariusbm Buna ziua, Sunt sigur ca s-a discutat de nenumarate ori acest subiect dar rog un mic ajutor. Eu si sotia mea avem cate un credit de nevoi personale ramas ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil IBrandusa IBrandusa Buna ziua, aveti idee din momentul primirii instiintarii executarii silite, cat dureaza pana la evacuarea din casa? Si daca e legal sa puna proprire si pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri mobile-domiciliu comun debitor/parinti byanca19 byanca19 Buna ziua as avea si eu nevoie de un raspuns de la un avocat in legatura cu o problema.In urma cu 1 an si jumatate fratele meu a luat credit de nevoi personale ... (vezi toată discuția)