avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Numar membri - comisie de evaluare si comisie pt. ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Numar membri - comisie de evaluare si comisie pt. atribuire contracte ?

- referitor la numărul minim al membrilor comisiei de evaluare - în materia achiziţiilor publice:

1. - Numărul membrilor comisiei de evaluare este de cel puţin 3 persoane ?
2. - Pentru atribuirea contractelor de concesiune de servicii ori lucrări, trebuie sa fie un număr de cel puţin 5 persoane ?

Ce text de lege indica numarul de membri ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 13:17, 3 Aprilie 2014
Dar numar membri de rezerva ? Si pentru cine ?
In cazul atribuirii contractelor de concesiunie de servicii si lucrari, membrii comisiei de evaluare sunt in numar de minimum 5 persoane, conform art.30 din HG 71/2007 si art.15 din HG 168/2007

In cazul atribuirii contractelor de achizitii publice, nu este stipulat un numar minim de persoane ca membri in comisia de evaluare
Referitor la membrul de rezerva este stipulat in cadrul aceluiasi art mentionat + CAP.IV din HG 925/2006
Directorul unitatii vrea ca din comisia de evaluare sa faca parte doar 2 membri.
Este legal ?
Dupa parerea mea numarul membrilor comisiei de evaluare ar trebui sa fie impar; este imposibil sa fie 2 membri, nu s-ar intruni niciodata procentul de 2/3 (o majoritate) in cazul unei neintelegeri intre membri comisiei.
In schimb se poate sa fie 1 membru (cazuri exceptionale unde practic nu ar trebui sa existe compartiment intern specializat sau valoarea estimata a procedurii ar trebui sa fie infima, adica nu se merita sa faci o comisie de n membri pentru achizitia directa de birotica de exemplu, ...ma refer aici la institutii publice cu numar de angajati redus).
Mii de multumiri pentru raspunsuri si o zi frumoasa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilierul juridic - refuz a participa in comisia de evaluare achizitii publice. viorell2004 viorell2004 Consilierul juridic poate fi numit mebru in comisia de valuare pentru atribuirea unui contract de achizitie publica daca nu este specialist in domeniul ... (vezi toată discuția)
Remunerare membrii comisiei de atribuire mefistos mefistos Buna ziua As dori sa stiu daca OUG 34/2006 sau HG 925/2006 face vreo referire la remunerarea membrilor comisiilor de licitatie publica sau daca lasa la ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice utc utc Buna ziua, Achizitii publice - licitatie in sensul legii sau negociere...!? Multumesc! (vezi toată discuția)