avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor luat cu forta de tata de langa mama lui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor luat cu forta de tata de langa mama lui

Buna ziua!Locuiesc in tara cu copilul meu,iar sotul meu care lucreaza in afara,vine in cateva zile si va intenta divort.Vrea sa mearga cu copilul la mama lui pentru doua saptamani,insa eu nu sunt de acord pna la finalizarea procesului.Mama lui sufera de etilism cronic(are hartii de la medic),sotukl meu e instabil nervos din cauza divortlui si nu sunt de acord ca cel mic sa plece asa mult timp de langa mine.M-a amenintat ca il ia cu forta.Din punct de vedere legal cum stau lucrurile?Are dreptul sa faca asa ceva sau pot face plangere la politie?
Cam asa ceva, dar este in directa legatura cu hotararea de divort si noi nu stim ce ati cerut acolo.
Care e varsta copilului si care sunt riscurile daca tatal ia copilul? Copilul a mai stat pana acum cu tatal? De cand sunteti in divort? Tatal ce a solicitat exact in cerere? Divortati in instanta, nu v-ati inteles amiabil?
Aveti un avocat?
Vi s-a răspuns clar la întrebare: DA, tatăl poate lua copilul cu dânsul UNDE vrea şi CÂT timp vrea, fără a putea fi tras la răspundere.
Numai după stabilirea domiciliului copilului , prin hotărâre judecătorească, la dvs. şi stabilirea unui program de vizită, poate fi tras la răspundere dacă nu respectă acel program, stabilit prin hotărâre judecătorească.
AVLIL a scris:

Cam asa ceva, dar este in directa legatura cu hotararea de divort si noi nu stim ce ati cerut acolo.
Care e varsta copilului si care sunt riscurile daca tatal ia copilul? Copilul a mai stat pana acum cu tatal? De cand sunteti in divort? Tatal ce a solicitat exact in cerere? Divortati in instanta, nu v-ati inteles amiabil?
Aveti un avocat?



Uitati:eu si copilul suntem in tara de un an si sapte luni,din cauza problemelor de sanatate ale parintilor nostri.Am stat cu ei sa ii ingrijesc.Sotul lucreaza in afara si si-a facut pe altcineva.In principiu eu nu vreau sa divortez,e decizia lui.A inceput sa se poarte foarte urat cu mine,ma jigneste si ma ameninta ca imi ia copilul cu forta ,2 saptamani sa mearga la tara la mama lui.Mentionez ca mama lui e alcoolica,el e un pachet de nervi din cauza situatiei si nu vad bine plimbarea copilului atat drum si timp,in situatia asta.Copilul are 5 ani si nu vrea sa mearga nicaieri fara mine.De cand s-a nascut nu a dormit o noapte fara mine.
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
lllucci, utilizator
Pai daca a putut copilul calatori peste tari, nu poate peste 3/4 de tara? E ciudat...
Oricum, e nevoie de multe detalii de fapt ca sa inteleg situatia si dv. ocoliti intrebarile.
Nu am inteles daca va ameninta pe dv. sau pe copil; va puteti opune, dar nu va fi vazut bine de o instanta. Nu stiu cand vine, stabiliti un program de vizita inainte.
Copilul a calatorit intotdeauna cu mine.Nu e nimic ciudat si nu am ocolit nici o intrebare.Nu am avut timp sa raspund ca lumea,imi cer scuze.Am locuit cu totii pana acum un an si sapte luni,cand de comun acord eu si copilul am venit in tara sa ingrijesc de parintii nostri bolnavi.Intre timp sotul meu s-a distrat prin discoteci si si-a facut si o amanta,pentru care renunta la noi.Vine in cateva zile si baga divort,inca nu suntem in divort.Incercam pe cale amiabila,insa e foarte agresiv,ma jigneste si refuza orice discutie,chiar legata de copil.Vrea asa ia copil cu el ,doua saptamani,dar nu numai ca nu suntb eu de acord,deocamdata,pana ne clarificam situatia,dar nici copilul nu vrea sa mearga fara mine!Daca nici copilul nu vrea,e in regula sa il ia asa?

Alte discuții în legătură

Vizita refuzata de minor LauraPaler LauraPaler Buna seara , sunt divortata si am un copil minor in varsta de 5 ani fostul sot . Avand amandoi ''custodia '' in comun , el a venit din Franta dupa doi ani ... (vezi toată discuția)
Program de vizita ionelaagapie ionelaagapie Buna ziua...daca sunt divortata de 2ani jum,cu un copil de 4ani,care in tot acest timp tatal copilului l a vizitat de 3 ori,si de 2 ori in prezenta mea...vine ... (vezi toată discuția)
Neintelegere lucian23256 lucian23256 Fata mea este in Franta si lucreaza ca doctor stomatolog castigand destul de bine.Este casatorita cu un baiat care lucreaza in Romania ca programator.Are cu ... (vezi toată discuția)