avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor luat cu forta de tata de langa mama lui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor luat cu forta de tata de langa mama lui

Buna ziua!Locuiesc in tara cu copilul meu,iar sotul meu care lucreaza in afara,vine in cateva zile si va intenta divort.Vrea sa mearga cu copilul la mama lui pentru doua saptamani,insa eu nu sunt de acord pna la finalizarea procesului.Mama lui sufera de etilism cronic(are hartii de la medic),sotukl meu e instabil nervos din cauza divortlui si nu sunt de acord ca cel mic sa plece asa mult timp de langa mine.M-a amenintat ca il ia cu forta.Din punct de vedere legal cum stau lucrurile?Are dreptul sa faca asa ceva sau pot face plangere la politie?
Daca vrea sa il ia cu forta chemati politia.
Nu are dreptul sa il ia cu forta.
Aveti dreptul si sa aveti avocat cand vine politia si daca credeti ca va fi necesar va puteti exercita acest drept.
Nu are dreptul sa il ia cu forta, dar nici dvs nu aveti dreptul sa opriti copilul daca acesta isi doreste sa plece cu tatal lui (atentie ca sunt nuante aici!)

Dvs puteti sa nu fiti de acord sa il ia pe copil, fiindca daca tatal are dreptul sa il ceara si dvs aveti dreptul sa nu il dati daca nu considerati benefic pentru copil.

el / sau dvs veti chema politia care vor constata in scris! (asigurati-va de asta) refuzul copilului de a pleca cu tatal. n-ar strica un martor.

atat. in cele 2 saptamani tata ar trebui sa fie ocupat sa isi gaseasca avocat, care sa ii redacteze cererea, sa o semneze, sa o depuna etc. putin probabil sa aiba mare timp de dvs mai mult de un scandal / doua.

veti intra pe judecata cu divortul, el va primi program de vizita si cam atat.

NU e cam atat, o iau de la capat. Iar. Si iar.
Depind multe seri si nopti de inceputul acesta de relatie post-divort...

Oricum, politia nu constata nimic in scris decat vreo contraventie si cam atat.
Pentru toti antepostatorii!Va rog foarte frumos nu postati presupuneri! Eu, personal, am trecut printr-un caz similar in urma cu 3 ani! Politia nu poate sa faca nimic atata timp, cat nu exista o hotarare judecatoreasca! El, poate sa-si ia linistit copilul, chiar cu Politia de fata, zambindu-le larg acestora! La fel am procedat si eu, si nu m-am ales nici macar cu un avertisment in scris! Abia am asteptat, sincer va spun, sa -mi aplice Politia vreo contraventie. CAT TIMP SUNT CASATORITI, AU DREPTURI EGALE ASUPRA COPILULUI, SI NIMENI NU POATE SA INTERVINA!
Si daca nu mai sunt casatoriti sau nu au fost vreodata, au drepturi la fel de egale si, la fel, nimeni nu are dreptul sa intervina. Acum, caci acum 3 ani era cum spuneti dv.

Alte discuții în legătură

Vizita refuzata de minor LauraPaler LauraPaler Buna seara , sunt divortata si am un copil minor in varsta de 5 ani fostul sot . Avand amandoi ''custodia '' in comun , el a venit din Franta dupa doi ani ... (vezi toată discuția)
Program de vizita ionelaagapie ionelaagapie Buna ziua...daca sunt divortata de 2ani jum,cu un copil de 4ani,care in tot acest timp tatal copilului l a vizitat de 3 ori,si de 2 ori in prezenta mea...vine ... (vezi toată discuția)
Neintelegere lucian23256 lucian23256 Fata mea este in Franta si lucreaza ca doctor stomatolog castigand destul de bine.Este casatorita cu un baiat care lucreaza in Romania ca programator.Are cu ... (vezi toată discuția)