avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca

doresc sa stiu daca in momentul in care se inchide contractul de munca cu un angajator acesta este obligat sa plateasca angajatului zilele de concediu de odihna pe anul in curs de la 1 ianuarie pana in momentul lichidarii? daca data lichidarii este 15 aprilie, cate zile de concediu de odihna corespund acestei perioade? ( 1 ianuarie - 15 aprilie)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 7 Aprilie 2014
Potrivit art.146 alin.4 C.mun., CO neefectuat se compenseaza in bani la incetarea c.i.m.

Pentru perioada in cauza, aveti dreptul la 6 zile lucratoare de CO daca in c.i.m. aveti prevazuta o durata a CO de 20 de zile lucratoare sau de 21 de zile lucratoare.

Daca nu s-a efectuat CO, atunci angajatorul are obligatia de a va compensa in bani cele 6 zile lucratoare de CO la incetarea c.i.m.
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani, la data incetarii muncii. Cat ce priveste calculul, zilele de concediu sunt calculate la perioada efectiv lucrata dintr-un an calendaristi (1/01-31/12) si sunt minim 20 de zile. Zilele de concediu datorate ar fi de 6.
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2014
Av. Alina VEZUREANU, Avocat
5 sau 6?? :)
La 6 zile lucratoare de CO aveti dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie ,concediu de odihna bazna bazna Buna ziua.Am lucrat intr-un magazin alimentar. Din diferite motive la data de 24 06 2016 mi-am dat demisia si am stat in preaviz pana in data de 1 07 ... (vezi toată discuția)
Salariul amanat ufpuf ufpuf buna ziua. am lucrat 1 an de zile la o firma in care eram incadrat cu minim pe economie + sporuri de noapte. acum am plecat de acolo pt ca eram platit pe ce ... (vezi toată discuția)
Compensare in bani a concediului neefectuat Roger25 Roger25 Buna seara, Ca angajat in firma actuala, avem dreptul fiecare la 24 zile CO / an. Pe anul ce a trecut, mi-am efectuat integral tot concediul. Luna aceasta, ... (vezi toată discuția)