avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxa TV
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxa TV

Am primit o notificare de plata la societate, din partea Societatii Romane de Televiziune pentru plata serviciului public de televiziune, pentru perioada mai 2011-aprilie 2014, in suma de 1.800 lei, conform art.40 din Legea 41/1994. Ce este aceasta, trebuie platita...? Nici macar nu avem televizor la sediu. Suntem somati sa platim pentru a evita un conflict judiciar.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:20, 9 Aprilie 2014
Se pare ca nu sunteti singurul. Si la noi s-a primit o astfel de notificare ptr o suma dubla,

Conform Deciziei ICCJ nr. 607 publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 318 . Inalta Curte a dispus anularea prevederilor legale prin care toate firmele cu sediul in Romania erau obligate la plata unei taxe lunare pentru serviciile publice de radio si tv.

www.avocatnet.ro/content/for...

Cu toate acestea SRTV precizeaza pe site-ul tvr ca decizia ICCJ de anularea a art.3 din H.G. 978/2003 nu înseamnă anularea obligaţiei persoanelor juridice de a plăti taxa tv!!

[ link extern ]

Motivarea SRTV din adresa prin care solicita achitarea restantelor este de rasul curcilor "posturile SRTV pot fi accesate pe computere, tablete, telefoane" iar firma este cea care trebuie sa demonstreze ca este "incapabila" sa le receptioneze ptr a nu plati taxa.

SRTV are un site tvr+ unde spun ei ca pot fi accesate live posturile TVR.

[ link extern ]

in opinia mea cel care furnizeaza serviciul de transmisie acela trebuie sa demonstreze ca clientul il acceseaza fraudulos si apoi sa solicite despagubiri.

Altfel ar insemna ca toti care au masini sa fie obligati sa plateasca taxa radio ptr simplul motiv ca masina are in dotarea de baza un radioCD sau la achizitionarea unui televizor sa fii obligat sa prezinti dovada detinerii unui abonament tv la TVR!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio / tv pt microintreprindere AlexClauEdy AlexClauEdy Am primit o atentionare prin care S. R.Tv imi aduce la cunostinta ca am de plata taxa pentru serviciul public de televiziune (15 lei/luna) pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv persoane juridice toma.a toma.a buna ziua,am inteles ca taxa radio-tv pentru pesoane juridice s-a desfiintat,dar in continuare vin facturile de energie electrica cu taxa inclusa(in cazul meu ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu Buna ziua, Cum pot proceda sa nu mai platesc Taxa radio-tv pentru posturile publice ? Consider aceasta taxa aberanta in conditiile in care sunt abonat la unul ... (vezi toată discuția)