avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data incetare CIM

Ne aflam in urmatoarea situatie: un salariat a intervenit cu CM din ziua incetarii CIM. Am modificat data de incetare cu ultima zi a CM dar vine cu un alt CM si anunta CM in continuare . Cum procedam?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters147006 , utilizator 20:36, 12 Aprilie 2014
in procesul verbal comisia de cercetare a facut doar propunerea de sanctiune. Angajatorul a luat decizia, intr adevar tinand cont de propunerea facuta de comisie.Data incetarii apare doar in decizia data de angajator. Acesta are termen de 30 zile de la data la care a luat la cunostinta despre savarsirea abaterii prin procesul-verbal al comisiei de cercetare. Cred ca nu se ia in calcul perioada de suspendare de drept intervenita . Deci printr-o noua decizie putem modifica doar art privind data incetarii CIM in sensul ca aceasta va fi prima zi dupa incetarea starii de incapacitate temporara de munca.
1. In interpretarea si aplicarea art. 252 alin. (1) din Codul muncii, republicat, momentul de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii.
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

2. In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

3. Avand in vedere ca persoana in cauza este in concediu medical , atunci data incetarii c.i.m. va fi prorogata dupa terminarea concediului medical.
In speta, exista aceasta posibilitate de a se modifica data incetarii c.i.m. asa cum doriti dvs.
Va multumesc. Imi era teama sa nu gresesc, este o situatie cu care nu m-am mai intilnit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea salariatilor din motive ce tin ...... iriiri iriiri Buna ziua Am o mica problema cu privire la concedierea colectiva In situatia in care am un salariat care se afla in CFP, avind contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a cim ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Daca un salariat a savarsit abateri disciplinare in mod repetat, consum de bauturi alcoolice in timpul programului, scandal, lovirea unei colege, ... (vezi toată discuția)
Se poate incheia act aditional la un contract individual de munca ... olga.bejat olga.bejat Se poate incheia act aditional la un contract individual de munca privind modificarea salariului, pe perioada incapacitatii temporare de munca a salariatului ... (vezi toată discuția)