avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cate zile libere se acorda donatorilor de sange?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cate zile libere se acorda donatorilor de sange?

Am inteles ca exista o lege in care donatorilor de sange li se acorda 1 zi libera (care poate fi si neplatita),dar in ROI,este la stipulat rubrica:acordarea concediilor platite pentru situatii deosebite:donatoriii de sange-2 zile.In acest caz se aplica specificarea din ROI?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 10:42, 30 Aprilie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Se acorda o zi libera, conform Hotărâre nr. 1364/2006 pentru aprobarea drepturilor şi obligaţiilor donatorilor de sânge
Art. 11. - Donatorul de sânge are dreptul să primească, la cerere, pentru fiecare donare efectivă, următoarele:
a) 7 tichete de masă pentru produse alimentare, eliberate de instituţia de profil;
b) o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor de sânge salariaţi; o zi scutire de frecvenţă, în ziua donării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor.

Daca in ROI sunt prevazute mai multe zile libere, atunci se aplica prevederile mai favorabile salariatului.
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2009
pakos, utilizator
Pentru prima zi libera se da o adeverinta de la Centrul de Transfuzie,dar pe cea de-a doua cum o motivez?Scriu in condica :conform art.x din ROI?
Pentru prima zi libera se da o adeverinta de la Centrul de Transfuzie,dar pe cea de-a doua cum o motivez?Scriu in condica :conform art.x din ROI?
Faceti o cerere scrisa, prin care cereti acordarea a 2 zile libere conform art X din ROI, la care atasati dovada donarii( adeverinta de la centrul de transfuzii)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile donatorilor de sange Purcelus Purcelus Un donator regulat, se prezinta la Centrul de transfuzii in scopul de a dona sange. In urma analizelor este suspendat temporar pentru donare, deci nu doneaza ... (vezi toată discuția)
Beneficii donatori de sange werepairit werepairit Consider zi libera pentru un angajat care a vrut sa doneze sange insa a primit adeverinta de refuz din motive medicale? (vezi toată discuția)
Facilitati salariat donator Mazilu Constanta Mazilu Constanta Daca un salariat a prezentat o adeverinta din care rezulta ca a donat sange angajatorul este obligat sa ii dea o zi libera platita? Care este legea? (vezi toată discuția)