avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test ADN paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test ADN paternitate

Un tanar doreste sa faca un test ADN pt a-l prezenta la tribunal pt a dovedi ca cel care-i era trecut in certificatul de nastere drept tata, nu ii este tata biologic. Asa zis-ul tata din certificat este de acord cu acest test. Tanarul are 25 de ani si este student la zi.
Poate cineva sa-mi spuna daca neavand venituri de vreun fel, tanarul trebuie sa achite acest test? Dar presupusul tata? Si daca da, cat i-ar costa pe fiecare in parte?
Multumesc!
multumesc frumos.
copilul a fost cel care a deschis actiunea impotriva celui despre care stie de la mama sa ca ii este de fapt tata. cel putin asa l-a invatat avocata. mama sa nu a fost deloc chemata in instanta iar tatal trecut in certificatul de nastere, sotul mamei baiatului in perioada in care baiatul a fost conceput, nascut, a fost refuzat de instanta pt a depune marturie sau pt a face testul ADN. in acest fel tanarului nu i s-a dat nicio sansa sa dovedeasca ca tatal din certificat nu-i este si tata biologic desi acesta s-a oferit sa-l ajute.
dar daca procesul poate fi reinitiat, tanarul va trebui sa-si gaseasca un avocat destept care sa stie totul despre acest domeniu si care sa lucreze pt el. el are acum 15 zile la dispozitie sa faca recurs dar ma tem ca si recursul va fi pierdut. de aceea va intrebam de un alt proces.
costul expertizei ADN va tebui sa il suporte cine il solicita. nu inteleg de ce doreste acte lucru , pentru ca de pensie alimentara nici nu se va mai pune problema pana se termina procesul....
desi tatal lui este un mare om prezent in sportul din Romania, tanarul nu doreste pensie alimentara. nu are nici cea mai mica pretentie materiala! e pur si simplu marcat de faptul ca acest om ii este de fapt tata, ca a putut sa intre in viata mamei lui si ca a facut parte si din viata lui in primii 7-8 ani de viata, i-a despartit mama de sotul de la acea vreme ca dupa aceea sa dispara!
poate ca acest tanar e un om cu principii, pe care nici tatal biologic dar nici mama acestuia nu le au! cati din tara asta mai pot intelege ca mai sunt totusi si oameni cu principii printre noi?!?
e un tanar foarte capabil si ambitios iar eu in locul lui nici nu mi-as dori sa am un asemenea tata. un tata care sa nu ma doreasca...nici nu a vrut sa stea de vorba cu el! e extrem de dureros!
si poate ca vrea sa-i arate acestui tata ca nu e normal sa ai o relatie cu o femeie maritata sau nu, sa o lasi insarcinata si sa nu-ti pese de cel ce vine pe lume.
un personaj imoral dupa parerea mea care trebuie sa raspunda intr-un fel pt faptele sale.
de acord...numai ca atunci singura solutie este sa astepte pana reuseste sa stranga bani de expertiza si proces si-l poate promova oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Schimbare paternitate ContSters77134 ContSters77134 Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am un copil nascut in noiembrie 2008, tatal biologic fiind din afara casatoriei, la nastere copilul a primit totusi numele ... (vezi toată discuția)