avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Jigniri si amenintari la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Jigniri si amenintari la locul de munca

buna seara , am si eu o intrebare: care sunt pasii legali in vederea solutionarii unui conflict de munca cu un coleg?
de cateva luni lucrez cintr-o companie mica cu 15 salariati in care un coleg care este foarte vechi in companie ma jigneste ,imi aduce injurii, si amenintari cu bataia? ceilalti colegi care au si ei ceva vechime nu indrasnesc sa il contrazica sau sa il infrunte.
daca as avea inregistrari mi se accepta in sala de judecata ca dovezi?
Cel mai recent răspuns: nicoleta72 , utilizator 13:02, 11 Iulie 2014
1. Depuneti o sesizare la angajatorul dvs , in aceasta privinta.

2. Codul muncii nu face referire la normele de comportament, acestea trebuie respectate de salariat, sub sancţiunea răspunderii disciplinare.
Obligaţia de a respecta normele de comportare se poate deduce, pe de o parte, din ansamblul dispoziţiilor legale, iar pe de altă parte din prevederile art. 5 din Codul muncii, care consacră principiul egalităţii de tratament, precum şi din dispoziţiile art. 6 din acelaşi cod, relative la respectarea demnităţii şi conştiinţei salariatului.

Prin urmare, se poate dispune efectuarea unei cercetari disciplinare, iar la finalizarea acesteia angajatorul sa decida aplicarea unei sanctiuni disciplinare.
Buna ziua.
In cazul in care nu primesti raspuns de la angajator in urma sesisizarii,care este urmatorul pas? Sunt in aceeasi situatie prezentata mai sus, doar ca lucrez intr-o institutie publica, iar directorul acestei unitati se pare ca ignora sesizarea, desi cunoaste situatia mai ales ca acest coleg ( sofer in institutie - nu al directorului), creeaza probleme mai multor persoane care insa nu actioneaza intrucat ,,nu are rost sa-si puna nebunul in cap" si pentru ca ..,, oricum nu-i face nimeni absolut nimic?" .Sesizarea a fost facuta in urma cu 15 zile.
Raspunsul la sesizare trebuie sa-l primiti in termen de 30/45 de zile ,potrivit OG 27/2002.

In cazul in care nu vi se raspunde in termenul prevazut de lege, atunci va puteti adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce v-a fost cauzata.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict la locul de muncă George915 George915 Bună ziua. Lucrez la o firma din domeniul retail , pe postul de lucrator comercial. Astazi un angajat al resurselor umane a sarit si m-a luat de dupa gat si ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? mierloiuionela mierloiuionela Am un coleg care m-am certat cu el încearcă să mă defăimeaze la alti colegi spunând că eu umblu prin vestiare ,caut ,iau,am și martori care au auzit ... (vezi toată discuția)