avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum obtin banii pe care i-am cheltuit cu spitalizarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum obtin banii pe care i-am cheltuit cu spitalizarea in urma incompetentei dentistului meu-malpraxis?

In urma extractiei molarului de minte,am facut o infectie urata,care mi-a afectat glandele salivare si mi s-au inflamat ganglionii pe ambele parti ale gatului,plus am avut gura inclestata pt aproape o luna.Toate acestea s-au datorat dentistului meu,care nu mi-a acordat un tratament adecvat si care practic 2 saptamani a facut teste pe mine,sa vada daca medicamentele au efect.Cand a vazut ca nimic nu ma ajuta si ca eu ma tot unflu la fata, s-a speriat si m-a trimis la un alt specialist,care mi-a facut internare de urgenta.Am fost la un pas de septicemie.Trebuie sa merg peste 3 saptamani la inca un control si atunci mi se va zice daca o sa fiu operata,pt a mi se indeparta o glanda salivara si ganglionii.Eu as vrea sa-mi recuperez toti banii pe care i-am pierdut cu spitalizarea,drumurile facute si posibila operatie,plus dupa operatie o sa am nevoie de tratament cu laser,pt ca nu vreau sa-mi raman cicatrice pe fata.Totusi as vrea,sa facem totul pe cale amiabila,dar in cazul in care dentistul nu accepta,vreau sa stiu ce trebuie sa fac pt a recupera banii,si daca e un caz de malpraxis.Si eu in momentul de fata nu muncesc,si din cauza la tot ce s-a intamplat,am pierdut posibilitatea de a pleca la munca in strainatate,deja am fost contactata pt 2 locuri de munca,pe care am fost nevoita sa le refuz,neavand nici un venit in momentul de fata si nici posibilitatea de a pleca la munca,pt ca trebuie sa astept decizia finala.
Buna seara,

- prima varianta ar fi sa discutati cu medicul dentist care v-a cauzat nenorocirea si el sa vi-l deconteze cheltuielile (calea amiabila, de preferat aceste discutii sa fie in scris); daca nu plateste puteti sa denuntati la Parchet cu malpraxis si puteti cere despagubiri.

Va puteti adresa unui mediator pentru demararea procedurii medierii, invitarea medicului la mediere si, astfel, puteti solutiona pe cale amiabila conflictul dumneavoastra. Este cea mai rapida si mai convenabila metoda pentru ambele parti. Acordul de mediere, daca il veti incheia, este un act sub semnatura privata pe care il puteti autentifica la un notar, el devenind astfel, titlu executoriu.
Daca cele relatate sunt reale 100% exista mari sanse sa rezolvati rapid conflictul cu ajutorul unui mediator. Medicii in general prefera sa nu isi piarda reputatia si accepta o astfel de intelegere confidentiala. Pe langa cheltuielile directe avute cu spitalizarea ati putea obtine si despagubiri din veniturile neobtinute datorita acestei situatii
Sesizati Colegiul medicilor din judet, cu nr. de inregistrare/ data. Anexati la sesizare documente care sa va sustina punctul de vedere. Daca se dovedeste ca este vorba de malpraxis, cheltuielile pot fi decontate, la cererea dvs., din asigurarea medicala obligatorie incheiata de catre medic cu o societate de asigurari.
Dupa caz, in urma cercetarii facute de catre Colegiul medicilor, puteti deschide actiune in instanta si cere daune materiale si daune morale.
Sunt clienta lui de 5 ani,dar in acesti 5 ani nu mi-a dat niciodata nici o chitanta si cel mai ciudat e ca,ii cam cresteau preturile aiurea...in legatura cu ceea ce s-a intamplat,tot ce am e biletul de externare,pe care scrie clar"in urma extractiei molarului de minte..." ,plus chitanta de la spital cu suma pe care a trebuit sa o platesc,plus biletele de tren,pt ca a trebuit sa merg la un spital din alt judet (targu mures),plus mai am bonurile cu banii cheltuiti pe mancare si medicamente,cat am stat internata,si e cabinet stomatologic particular.Acum problema e ca,in mintea lui eu sunt vinovata pt ceea ce s-a intaplat.Mi-a zis ca trebuia sa scot maseaua aia acum 5 ani,dar el ca si medic dentist nu mi-a sugerat pana de curand sa fac o extractie,plus ca el stia ce probleme aveam din cauza acestei masele,la extractia molarului de minte el nu mi-a dat nici un tratament,mi-a zis ca in 2-3 sapt ar trebui sa-mi revin fara un tratament....cand am vazut ca ma tot unflu la fata si ca mi s-a inclestat gura,l-am sunat si am fost si la cabinet sa ma vada,dar el m-a tinut sub tratament mai bine de 2 saptamani,cu diverse medicamente care nu m-au ajutat cu nimic,doar cand a vazut ca ma tot unflu s-a speriat si m-a trimis la cabinetul unui prieten de a lui ca sa-si dea si el cu parerea,si prietenul lui mi-a facut internarea de urgenta.In mintea la dentistul meu e si acum ideea ca m-am unflat din alte cauze,nu in urma extractiei.

Alte discuții în legătură

Am scos o masea si m-am ales cu sinusurile sparte MadalinTulcea MadalinTulcea Buna ziua am si eu o intrebare am fost la un medic dentist din tulcea pentru o extractie dentara mai precis dintele 1.7 si in timpul interventiei doamna doctor ... (vezi toată discuția)
Malpraxis - stomatologie AndreeaMat0121 AndreeaMat0121 Buna ziua, Sotul meu a fost la un medic dentist pentru o extractie a unei masele de minte. In momentul in care s-a prezentat la acesta era deja sub tratament ... (vezi toată discuția)
Bunaziua ! am si eu o problema acum trei zile am mers la dentist ... Auvy Auvy Bunaziua ! Am si eu o problema acum trei zile am mers la dentist pentru a schimbat o punte de trei dinti careia ii sarise portelanul si era asezata pe un ... (vezi toată discuția)