avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum obtin banii pe care i-am cheltuit cu spitalizarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum obtin banii pe care i-am cheltuit cu spitalizarea in urma incompetentei dentistului meu-malpraxis?

In urma extractiei molarului de minte,am facut o infectie urata,care mi-a afectat glandele salivare si mi s-au inflamat ganglionii pe ambele parti ale gatului,plus am avut gura inclestata pt aproape o luna.Toate acestea s-au datorat dentistului meu,care nu mi-a acordat un tratament adecvat si care practic 2 saptamani a facut teste pe mine,sa vada daca medicamentele au efect.Cand a vazut ca nimic nu ma ajuta si ca eu ma tot unflu la fata, s-a speriat si m-a trimis la un alt specialist,care mi-a facut internare de urgenta.Am fost la un pas de septicemie.Trebuie sa merg peste 3 saptamani la inca un control si atunci mi se va zice daca o sa fiu operata,pt a mi se indeparta o glanda salivara si ganglionii.Eu as vrea sa-mi recuperez toti banii pe care i-am pierdut cu spitalizarea,drumurile facute si posibila operatie,plus dupa operatie o sa am nevoie de tratament cu laser,pt ca nu vreau sa-mi raman cicatrice pe fata.Totusi as vrea,sa facem totul pe cale amiabila,dar in cazul in care dentistul nu accepta,vreau sa stiu ce trebuie sa fac pt a recupera banii,si daca e un caz de malpraxis.Si eu in momentul de fata nu muncesc,si din cauza la tot ce s-a intamplat,am pierdut posibilitatea de a pleca la munca in strainatate,deja am fost contactata pt 2 locuri de munca,pe care am fost nevoita sa le refuz,neavand nici un venit in momentul de fata si nici posibilitatea de a pleca la munca,pt ca trebuie sa astept decizia finala.
Va multumesc!
Mentiunile dvs. si ale doctorului dentist, dar si parerea prietenului medicului vor fi analizate de catre Colegiul medicilor, daca il veti sesiza.
Doar pe cale amiabila, este greu de crezut, in conditiile in care nu aveti chitante, facturi, etc. primite de la medicul dentist, ca veti putea obtine daune, chiar daca hotararea Colegiului medicilor va fi favorabila dvs.
Daca ajungeti in instanta, pentru a obtine daune materiale trebuie sa prezentati documente scrise, numai acestea vor fi avute in vedere la stabilirea daunelor materiale.
Ca daune morale puteti solicita instantei, sa aprobe o suma pe care o apreciati dvs. si pe care o sustineti in fata instantei, in vederea obtinerii daunelor morale.
Avea asigurare acel medic?
Si proba cu martoir este foarte buna in acest caz, alaturi de actele de intrare si iesire din spital, chitantele cu cheltuielile mentionate de dvs. Eu va recomand sa faceti plangerea la Colegiul medicilor cu nr. de inregistrare si sa asteptati sa va raspunda, timp in care va mai faceti si restul investigatiilor si opertiile de care ati mentionat,completandu-va documentatia finala cu toate inscrisurile care pot constitui prejudicial efectiv suferit. Chestia cu pierderea unui posibil loc de munca este greu de probat, asa ca nu va mai ganditi la acest aspect, ci doar la daunele effective ce le puteti dovedi....success!
Eu nu sunt de acord... in locul lui as fi spus din prima ca sunt depasit si as fi trimis'o in alta parte cu scuzele de rigoare.
Eu am patit ceva similar si mi'e jena de jena lor sa mai povestesc si e clar ca asa ceva iti schimba viata cu totul nu numai un posibil loc de munca, nu prea am inteles ideea cu demonstratul, mai e nevoie.
Altceva ce nu am inteles, daca pe Colegiul Medicilor te poti baza pentru ca sunt atatea cazuri nerezolvate etc incat eu am exclus varianta asta de la inceput.
Parerea mea e ca ar trebui vazut cum sa obtina despaguburi morala atat altceva nu cred ca ar fi de folos in cazuri de genul asta... si o trimitere la specialisti pe care sa te poti baza, de data asta sa mearga la sigur ca sa rezolve ce se mai poate si ma gandesc la cei mai buni specialisti din lume, cred ca dupa ce a patit statul roman ar fi bine sa faca lucrul asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am scos o masea si m-am ales cu sinusurile sparte MadalinTulcea MadalinTulcea Buna ziua am si eu o intrebare am fost la un medic dentist din tulcea pentru o extractie dentara mai precis dintele 1.7 si in timpul interventiei doamna doctor ... (vezi toată discuția)
Malpraxis - stomatologie AndreeaMat0121 AndreeaMat0121 Buna ziua, Sotul meu a fost la un medic dentist pentru o extractie a unei masele de minte. In momentul in care s-a prezentat la acesta era deja sub tratament ... (vezi toată discuția)
Bunaziua ! am si eu o problema acum trei zile am mers la dentist ... Auvy Auvy Bunaziua ! Am si eu o problema acum trei zile am mers la dentist pentru a schimbat o punte de trei dinti careia ii sarise portelanul si era asezata pe un ... (vezi toată discuția)