avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nerespectarea hotararii judecatoresti - transcriere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nerespectarea hotararii judecatoresti - transcriere masina

Buna ziua.
In cazul in care nu respect o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care sunt obligat sa transcriu o masina cumparata pot raspunde penal? Daca da, care e legea care prevede asa ceva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters320665 , utilizator 00:45, 6 Mai 2014
Pai cum sa o radieze daca eu am toate actele in original ale masinii? Nu prea are cum, nu?
Iar numerele de inmatriculare, la fel, sunt la mine si nu am de gand sa i le dau sa imi radieze masina.
:D
Serios???
Sunteți glumeț...

Dacă se obține hotărâre judecătoarească de radiere, iar vânzătorul se prezintă la Instituția prefectului (de care aparține serviciul înmatriculări) pentru a pune în executare hotărârea, mașina va fi radiată, indiferent dacă respectați sau nu hotărârea respectivă, iar dacă veți circula cu ea se va considera că circulați cu numere expirate.

Și atunci, întradevăr că veți răspunde penal. :)

Deci simplul fapt că nu respectați hotărârea, în sensul că nu vă prezentați să vă înmatriculați mașina, nu vă atrage răspunderea penală, dar dacă vânzătorul va pune în executare hotărârea respectivă se poate să ajungeți la dosar penal.

Chiar credeți că așa pur și simplu, invocând motivul că nu aveți bani, puteți circula mult și bine cu o mașină pe care nu vreți să o transcrieți, dacă există o hotărâre prin care s-a dispus radierea de pe vechiul proprietar?
La faptul că nu aveți bani trebuia să vă gândiți când ați cumpărat mașina. În fond nu e musai să ai mașină dacă nu ai bani nici cât să o înmatriculezi.
Vi se pare normal ca vânzătorul să plătească toate taxele și toate amenzile pe care de fapt ar trebui să le plătiți?

Ori glumiți, ori sunteți naiv, ori întradevăr ignorant.

Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2014
Patrick_, utilizator
@Patrick
Nu sunt glumet, dar din ce am citit pe internet, Directia de Inmatriculari radiaza masina prin hotarare judecatoreasca doar daca sunt anexate si alte acte la dosar(certificat inmatriculare, placute, carte identitate). Eu asta am inteles, imi cer scuze daca gresesc.
Ati citit gresit. Va zic din sursa SIGURA ca daca omul cu pricina merge la Directia de Inmatriculari cu hotararea judecatoreasca i se va radia masina.
Eu raman insa la parerea colegului Patrick ca glumiti sau va bateti joc de noi.
Chiar credeti ca ne jucam cu hotararile judecatoresti cum vrem noi? Daca da, gresiti amarnic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)
Timbrul de mediu patrucata patrucata buna ziua!am o nelamurire referitoare la acest timbru de mediu...am cumparat recent un logan, inmatriculat in ianuarie 2005, am facut contract de vanzare- ... (vezi toată discuția)
Transcrierea proprietatii unui autoturism miki70_is miki70_is Pentru transcrierea proprietatii unui autoturism care este procedura? Mai exact,am vandut un autoturism unei persoane prin contractul de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)