avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenajare spatiu depozitare in casa liftului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenajare spatiu depozitare in casa liftului

Buna ziua, este legala amenajarea unor spatii de depozitare in casa liftului? Scara blocului a fost proiectata cu doua lifturi, dar a fost instalat un singur lift. In spatiul aferent celui de-al doilea lift, unii proprietari si-au amenajat spatii de depozitare. Poate comitetul executiv al blocului sa decida schimbarea destinatiei unui spatiu tehnic (cred ca, casa liftului este un spatiu tehnic)? Daca este posibil acest lucru ce demersuri trebuiesc urmate, trebuiesc autorizatii de constructie?
Daca se poate va rog sa-mi indicati si articolele de lege corespunzatoare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 12:31, 24 Aprilie 2014
Se pare ca niciodata nu ai vazut / auzit suficient. Cum naiba sa faci ceva, indiferent ce, in putul liftului? Am mai auzit de ocuparea de diverse incaperi dar, de putul liftului nu, pana acum...
Eu, in locul dvs, nici macar nu as mai avea nevoie de vreun spatiu si as sta cat mai departe posibil de toata discutia. In blocul dvs se pune problema nu daca va exista vreun accident, ci cand. Cand de mare sa fie spatiul acela (cota dvs) incat sa merite toata bataia de cap??
Serviciul de asistenta pentru asociatii de proprietari din Primarie nu prea are ce face in cazul dvs dar, puteti incerca la disciplina in constructii, tot la primarie.
Imi pare bine "blocexpert" ca ati ajuns la concluzia ca putului liftului (casa liftului cum am denumit-o eu) nu i se poate schimba destinatia, anterior erati de alta parere.
Imi pare rau ca am amestecat aceste doua subiecte, respectiv amenajarea de depozite in putul liftului si doleanta mea privind spatiul comun de la etajul tehnic. Totusi revin, aceste spatii sunt total distincte.
Imi cer deasemena scuze ca datele furnizate despre pozitionarea depozitelor amenajate nu sunt actualizate, in ultima vreme am folosit liftul in defavoarea scarilor (totusi locuiesc la etajul 10), dar va promit ca o sa fac un mic efort si o urc pe scari asta seara pentru a-mi improspata memoria.
:offtopic:
E-he-he :giggle:
Stati pe-aproape, ca forumul ne arata atatea lucruri traznite!!!..... o adevarata tara a lui Pacala
sorink a scris:

Imi pare bine "blocexpert" ca ati ajuns la concluzia ca putului liftului (casa liftului cum am denumit-o eu) nu i se poate schimba destinatia, anterior erati de alta parere.

Eu nu mi-am schimbat nicio parere. Putul liftului este una, casa liftului este alta. Poate ar fi bine, inainte de a posta diverse lucruri pe forum sa facem o minima documentare asupra unor termeni.
Putul liftului este spatiul vertical prin care circula ascensorul. Locul unde opreste (adica un etaj anume) are denumirea de statie.
Casa liftului este, de cele mai multe ori (95% din situatii) o suprastructura pe terasa blocului, cu acces din casa scarii, care adaposteste instalatia tehnica care face ascensorul sa functioneze.
Sunt doua lucruri total diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu ascensorul bellefille bellefille Buna seara. Proprietarii apartamentelor sau spatiilor cu alta destinatie de la parterul imobilelor sunt obligati la plata cheltuielilor de intretinere si ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere ascensor pentru garaje si spatiu comercial olticris olticris La parterul blocului exista un spatiu comercial avand o cota indiviza conform foii de avere din cartea funciara colectiva. Cheltuiala cu intretinerea lunara a ... (vezi toată discuția)
Plata pentru reparatia liftului Spulbar Spulbar Buna ziua, Intai as dori sa multumesc pentru un eventual raspuns la problema mea. Am cumparat un apartament acum 7-8 ani intr-un bloc mai vechi, deci nu ... (vezi toată discuția)