avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Investire acord de mediere in instanta
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Investire acord de mediere in instanta

Buna ziua. daca apelez la serviciile unui mediator pentru a incheia un acord intre mine si o alta persoana legat de contributia in comun la construirea unei case in care in acte apare (actele de constructie a casei, receptie casa, etc)numai acea persoana, acest acord de mediere ,daca este mai departe depus in instanta de mediator spre a fi investit cu titlu definitiv si irevocabil , poate constitui baza legala pt intabularea acelei case pe ambele nume ? Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: CameliaFlorescu , utilizator 15:03, 5 Mai 2014
Daca postarea dumneavoastra, @apaidiu, facea trimitere la a mea, precizez ca ma refeream la faptul ca un acord de mediere de tipul celui descris, incheiat anterior deschiderii unei actiuni in instanta, va presupune plata unor taxe judiciare de timbru reduse la 50% fata de actiunea clasica. Daca acordul se incheie insa dupa ce actiunea a fost deja deschisa, deci pe parcursul procesului, diferenta de 50% nu se mai restituie.

Evident, despre o restituire integrala nici nu poate fi vorba, dar nu la acest lucru ma refeream.

Multumesc pentru raspunsurile detaliate.
Nu nu este pe rol nicio actiune in acest caz sau in acest sens. Este salutara initiativa procesului de mediere, pentru ca de foarte multe ori, partile nu sunt intr-un conflict real (cum este cazul meu ) si nu agreeaza foarte mult ideea de "judecata prin salile de tribunal" deci solutia ideala este medierea. Un acord de mediere, evident depus de una din parti cum foarte bine ati punctat si precizat cu totii in raspunsurile domniilor voastre , ajuta din fericire ca aceasta casa construita impreuna sa fie in final intabulata in urma unei hotarari a instantei pe amble nume , asa cum se doreste. Multumiri tuturor pentru implicare si ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea de expedient Ramona24 Ramona24 Speta - in urma medierii avand ca obiect sistarea din indiviziune asupra unui imobil si teren partile ajung la un acord in sensul ca o parte renunta la ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa timbru judiciar incepind cu 1 oct 2012 paulghita paulghita se poate recupera taxa de timbru judiciar intr-o actiune de partaj succesoral dupa data de 1 oct 2012>? (vezi toată discuția)
Divort la mediator, familie cu copii si credit ipotecar cristeo cristeo Buna ziua, Sunt interesata cum se rezolva urmatoarea problema, familie cu 2 copii se hotaraste sa divorteze, prefera procedura medierii. Exista un apartament ... (vezi toată discuția)