avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nelamurire - relatie adolescenta cu major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nelamurire - relatie adolescenta cu major

Buna ziua.
Sunt mama unei adolescente de 16 ani care si a inceput viata sexuala la varsta de 15 ani si 2 luni cu un baiat de 19 ani.Acest baiat a reusit sa o determine sa isi schimbe comportamentul fata de mine,reusind sa o faca sa il iubeasca enorm,chiar sa fuga de acasa de 3 ori .Am acceptat la inceput relatia discutand cu ea despre multe situatii ce pot aparea intr-o relatie inclusiv despre inceperea vietii sexuale.A cedat desi stia ca nu sunt de acord cu acest aspect.Nu a fost fortata sustine ea.Problema a aparut cand am incercat sa ii despart.Pot sa il acuz pe individ desi ea are vina ei?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:12, 15 Mai 2014
Daca in anumite privinte e greu sa interveniti, macar explicatii ce risca daca ramane gravida si avorteaza sau aduce pe lume un copil. Invatati-o sa se protejeze. La varsta asta sunt doar instinct si fara minte iar baza in prieten nu as pune de loc.
am si eu o sora mai mica si a facut la fel,dar noi ceilalti am incercat sa o intelegem si sa-i oferim sfaturi. acum e totul ok,sunt impreuna,nu stiu sigur daca si sexual de 3 ani(ea avea 16),ba chiar ne intelegem foarte bine.ne strigam cumnati facem gratare in familie,ea doarme la el acasa cu stiinta parintilor,si el la ea cu acordul alor mei.sa stiti ca poate chiar le este sortit sa fie impreuna,iar daca nu de ce sa se ascunda prin padure sau mai stiu eu unde ca vor sa fie singuri.noi am mai avut o sora mai rebela si ai mei s-au impotrivit ,au fost mai stricti,iar ea s-a sinucis(nu i-am inteles gestul nici acum).din cauza asta ai mei poate de teama au hotarat ca cea mica sa aiba mai multa libertate,si chiar i-a prins bine sa stiti,a devenit mai responsabila,acum la 19 ani lucreaza,ne povesteste unele intimitati,si cere sfaturi ,nu fura bani de acasa pentru cluburi,etc.gandeste mai matur. mai bine acceptati relatia ei,apropiati-va de baiat ca sa aiba incredere in dvs,invatati-o ce inseamna viata de familie,gatit ,curatenie,respect si veti vedea cu siguranta un miracol.
Desi tarziu raspund la unele neclaritati mentionez ca tatal ei locuieste la 10 min de noi si nu vine sa o vada,vorbesc la telefon zilnic sau fiica mea se duce la el.Au aparut si alte complicatii pe care i le am comunicat si lui dar fara rezultat.Situatia s a agravat momentan.
Mirosea a tata absent.
Nu stiu ce inseamna agravare, insa daca simtiti ca pierdeti controlul, asa se intampla cu adolescentii. De regula, o lesa mai lunga inseamna mai putina evadare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

16 ani... ajutati-ma urgent RoxanAge RoxanAge Am 15 ani si 8luni si prietenul meu e mai mare decat mine,ne iubim foarte mult dar parintii mei nu sunt de acord cu el m.au dus si la politie ...ce pot face sa ... (vezi toată discuția)
Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
Corupere minori teologumena teologumena Buna ziua, Cazul este urmatorul: Un baiat de liceu, avand 19 ani face avansuri unei eleve de clasa a-VII-a in varsta de 14 ani. Ea accepta relatia lor ( ... (vezi toată discuția)