avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... verificare contract asistenta juridica
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

verificare contract asistenta juridica

Am intrebat pe forum in ce conditii pot activa avocatii cu onorariu de succes.Mi s-a raspuns ca "Avocatilor le este interzis sa presteze asistenta juridica "doar" in baza onorariului de succes".1-Nu am inteles ce altceva mai trebuie sa se intample,sa se faca,sa se achite...? 2-Contractul fiind confidential,in ce conditii pot cere instantei sa-l studiez pe cel facut de partea adversa cu avocatul sau,deoarece mi s-a comunicat ca nu se plateste onorariu decat in cazul succesului.Multumesc

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
danny20164, utilizator
Cel mai recent răspuns: danny20164 , utilizator 11:28, 27 Aprilie 2014
Nu puteti, decat daca partile contractului de asistenta juridica(in speta: partea adversa si avocatul sau) sunt de acord. In situatii exceptionale instanta poate cere infatisarea contractului respectiv, dar cum, presupun ca nu contractul de asistenta juridica face obiectul dosarului aflat pe rolul instantei, este putin probabil sa se intample acest lucru.
Contractul dintre avocat si client este confidential.

Va trebui sa va concentrati sa va aparati si sa castigati dosarul.

Daca va castiga partea adversa si se va pretinde ulterior - pe cale separata - onorariu de succes, abia atunci puteti solicita depunerea contractului si puteti face discutii in legatura cu legalitatea acestuia.
Multumesc pt raspunsul la pct.2.Referitor la prima intrebare pct.1 ce puteti sa mi spuneti?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare avocat - colaborare pe baza de onorariu de succes danny20164 danny20164 Am actiune in instanta pe fond-civil.Mam reprezentat singur pana acum fiind convins ca esto o cauza usoara.Stiu cum s-au petrecut faptele si am crezut ca este ... (vezi toată discuția)
Onorariu dosar retrocedare Marian-Dan68 Marian-Dan68 Onorariu dosar retrocedare Pentru un dosar de retrocedare m-am inteles cu avocatul ca sa-i platesc un onorariu fix si unul de success ce reprezinta 13% din ... (vezi toată discuția)
Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces mireladolta mireladolta Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca pot gasii un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces privind o mostenire caruia sa-i achit onorariul si restul ... (vezi toată discuția)