avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Act Adjudecare
Discuție deschisă în Executare silită

Act Adjudecare

Buna ziua ,

Am cumparat un imobil executat prin licitatie publica , am platit pretul integral ,mi sa eliberat cat si actul de adjudecare de catre BEJ ,iar acolo este precizat urmatorul :

-In temeiul art 852 lit h si i din C.P.C prezentul act de adjudecare constituie pentru adjudecatar :

* titlu de proprietate si poate fi inscris in cartea funciara
*titlu executoriu impotriva debitorilor , tertului dobanditor , cat si impotriva oricarei persoane care poseda ori detine imobilul adjudecat , fara a putea invoca un drept opozabil in conditiile legii.

Adjudecatarul declara faptul ca a luat la cunostinta de faptul ca in vanzarea silita nu se datoreaza garantie contra viciilor ascunse, conform art 1707 alin 5 din C.C si art 857 C.P.C , si se obliga sa efectueze toate demersurile legale ce se impun in cazul transferului dreptului de proprietate .

Intrebarile mele sunt urmatoarele :

1 ) ,sunt obligat cumva sa achit transferul dreptului de proprietate de 2-3 % pe numele fostului debitor ?

Precizez faptul ca doresc sa ma indrept in instanta in contradictoriu cu vechiul debitor deoarece acel eventual impozit pe transfer de proprietate nu imi revine mie , formuland o plangere împotriva încheierii de carte funciară (Art.52 alin.2 Legea nr.7/1996)

2) imobil cu datorii la intretinere cu peste 20.000 de RON

m-ar afecta cumva faptul ca nu este mentionat in actul de adjudecare ,conform art 518 alin 3 C.P.C cat si art 518 alin 4 , imobilul ramand liber de orice ipoteca sau alte sarcini

3) ar putea sa se inscrie cumva asociatia de proprietari in C.F pentru datoriile la intretinere de catre vechiul debitor detinute pana la intocmirea actului de adjudecare, avand in vedere ca dreptul de proprietate dobandit prin act adjudecare a fost intabulat provizoriu de catre OCPI ,prin adresa scrisa de catre BEJ in favoarea mea pana la prezentarea dovezi de impozit transfer proprietate

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2014
laurentiu123456, utilizator
Cel mai recent răspuns: d4dane , utilizator 11:08, 18 Iulie 2014
Am facut cerere de intabulare , mi s-a respins pe motivul ca nu am facut dovada achitarii transfer drept de proprietate ,dupa care ulterior am facut cerere de reexaminare care a fost inregistrata in data de 14.04 si solutionata de catre ei in data de 07.05.

Nici pana in momentul de fata nu am primit prin posta cererea de reexaminare. Cat timp poate dura expedierea ei ,este un termen anume ?

M-am dus cat si personal la ancpi , mi-au spus ca reexaminarea se trimite doar prin posta si ca nu au ce sa imi inmaneze personal la sediul lor.
are cineva un raspuns la intrebarea de mai sus , multumesc
Daca tot ati fost acolo, nu ati intrebat si in cat timp o trimit ? reveniti la ei cu o solicitare scrisa.
Ca sa nu pierzi o gramada de timp mai bine platesti tu impozitul pe tranzactie ca sa intabulezi imobilul. Apoi daca vrei sa recuperezi banii trebuie sa te judeci cu aia de la OCPI. Sincer ma aflu in aceeasi situatie cu tine.Eu nu am vrut sa platesc.Dupa ce te refuza astia de la OCPI faci cerere de reexaminare si abia apoi inaintezi o plangere (poti sa o inaintezi direct la judecatorie sau la OCPI si ei sunt obligati sa o inainteze la judecatorie)Pentru toate cererile astea sunt niste termene in care sa ti sa dea un raspuns.De castigat castigi sigur dar mai tine si de instanta.Daca ai noroc si un avocat bun castigi direct pe fond.Daca nu la recurs sigur. Sunt multe cazuri pe net cu cazuri si asa si asa nu am citit sa piarda cineva.In cazul meu,cu toti pasii urmati am pirdut ceva mai bine de 1 an.Am termen peste 7-10 zile si sigur o sa castig.Mai cauta si tu pe forum la avocatnet ca mai sunt niste cazuri.
Nu imi iau obligatia de a platii datoriile nimanui ,tocmai de aceea intreb de ce.nici pana in momentul de fata nu am primit cererea de reexaminare ce.a fost solutionata.

Alte discuții în legătură

Apartament executat - plata impozit la intabulare dtztz dtztz Buna seara. Am dobandit un apartament la licitatie. In Actul de Adjudecare la un paragraf scrie \\" Prezentul act constituie [b]act de proprietate pt ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva incheierii de carte funciara Luisa Mitroi legalista.ro Luisa Mitroi legalista.ro Dragi colegi, va supun atentie urmatoarea speta pentru a o dezbare: In septembrie 2012 am formulat o plangere impotriva incheierii de carte funciara ... (vezi toată discuția)
Impozit pe transferul de propietate imobiliara Marian - Cristian Petrea Marian - Cristian Petrea Buna seara tuturor! O sa trec direct la subiect. O cunostinta se confrunta cu urmatoarea situatie: A participat la o licitatie publica organizata ... (vezi toată discuția)