avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca

Doresc sa stiu cat de mult ma afecteaza daca am o decizie de desfacere disciplinara a contractului de munca la o noua angajare ?
Cel mai recent răspuns: veronica24 , utilizator 10:01, 30 Aprilie 2014
Decizia de incetare cu articolul 61 lit a, NU interzice dreptul de a avea un nou contract de munca:
"SECTIUNEA 3 - Concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului
Art. 61. [cazurile concedierii pentru motive subiective]
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara; "

Libertatea muncii este garantata prin Constitutie iar dreptul la munca nu poate fi ingradit!

Prin urmare va sfatuiesc sa fiti sincera si sa discutati deschis despre situatia dvs. contractuala legata de fostul angajator.
Incetarea c.i.m. in bazaa unui anumit articol din Codul Muncii nu ar trebui sa afecteze o viitoare angajare a fostului salariat.
Important ar fi sa primeze aptitudinea si capacitatea profesionala a fostului salariat de a-si indeplini atributiile corespunzatoare la noul loc de munca.

Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm mi-a modificat decizia fara acordul meu se poate? gina-s gina-s mi s-a desfacut contractul de munca cu art;61 lit.a in 21 12 2011 desi a existat o decizie de intrare in somaj prezentata de mine in comisie ,am facut o ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am un angajat caruia i-am acordat concediu fara plata din data de 31.05.2011-31.08.2011,problema este ca a trecut o luna(intreaga luna septembrie) si ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim cu art.61,lit.a ionelabejenaru ionelabejenaru Buna ziua,din nou,cum v-am mai scris,astazi am primit acasa o notificare,prin care sunt invitata la fostul loc de munca ptr.a mi se desface cim-ul cu ... (vezi toată discuția)