buna ziua,am o matusa care nu are urmasi si mie mi-a fost facut un testament prin care imi lasa apartamentul acum 5ani,dar anul trecut a facut acelasi lucru cu alt nepot care are aceleasi drepturi ca si mine,intre timp vrea sa schimbe acest lucru mai ales ca nu mai are mult de trait si vrea sa revina la cel anterior,ce se poate face sau mai bine zis ce acte se pot face ca sa contracarezi acest ultim testament,multumesc pentru raspuns
intre timp am vb cu un notar si am inteles ca daca poate sa scrie se poate face un testament olograf care anuleaza tot ce s-a facut pana acum.vreau sa stiu sigur daca are valoare acesta ,multumesc mult pt raspunsuri
Are, insa un testament olograf trebuie supus unei expertize grafoscopice ca sa rezulte ca este intr adevar ca este scris semnat si datat de mana testatoruli si poate fi contestat mai usor decat unul autentic, mai ales ca celalalt nepot va avea tot intersul. dar acest testament olograf daca intruneste conditiile legale de valabilitate are aceeasi valoare ca cel autentic.
revin cu o intrebare ,va rog sa ma ajutati cei care sunteti online.matusa mea vrea sa anuleze acest testament dar nu se poate face un act de vanzare cu drept de habitat? sau ce pot face in asa fel in care sa fie mai simplu mai ales ca este netransportabila si nu mai are mult de trait,ma rog ceva care sa anuleze acel testament ultim,multumesc mult
Si pt vanzare si poate deplasa notarul, ar trebui intai sa va imputerniceasca sa cereti toate actele necesare vanzarii. Faptul ca e netransportabila nu e o problema, important e sa fie sanatoasa la minte.
as vrea sa stiu daca intre un contr.de vanzare cu drept de habitat si unul normal de vanzare exista diferente de ordin material si daca sunt obligat sa trec in primul o anumita suma,as vrea sa ma fac bine inteles,vrea sa imi dea mie drepturile sau sa imi vanda dar nu vrea nimic vrea doar ca sa nu aiba altii drept la mostenire,dar am inteles ca sunt foarte mari costurile la act de vanzare si nu prea sunt pregatit.multumesc de raspuns
Testament olograf
arunarun
Buna ziua,
Iata o situatie: tanti batrana , nevazator grad I, fara rude ,la activ cu vreo 20 de testamente facute si desfacute. In prezent ,ultimul ... (vezi toată discuția)