avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sistem video
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sistem video

am montat in bloc sistem supraveghere video si am hotarat sa se plateasca la nr de apartamente
este corect?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:17, 1 Mai 2014
Asa cred si eu mai ales ca de regula cota indiviza sau mai clar, suprafata utila a apartamentelor, este corelata cu numarul de persoane. Subliniez , de regula, sau in majoritatea cazurilor. Monitorizarea video este necesara pentru inregistrarea si vizualizarea persoanelor care intra si pleaca din scara blocului iar acestea sunt corelate ca numar cu marimea apartamentului. Nu monitorizam apartamentele ci persoanele.
Anul acesta ne-am propus sa instalam o instalatie de monitorizare video pentru 4 scari si nu ne-am gandit la alta metoda de repartizare a costurilor decat asa cum am facut cu o inlocuire a usii de la intrare, cu zugravirea casei scarii sau alte repatratii: pe cota indiviza sau suprafata utila.
Parerea mea este ca trebuie luat in calcul faptul ca se monitorizeaza numarul de persoane care intra si ies din imobil si nu numarul de persoane care locuiesc in imobil!
Daca la un apartament cu o Su mai mica este un trafic de persoane superior decat la un apartament cu o Su mai mare de ce sa plateasca cel cu Su mai mare mai mult??
Interfonul ar trebui platit pe apartament si nu pe cota indiviza. Nu vad legatura intre Su si nr de persoane, intr-un apartament cu 3 cam poate locui o singura persoana.
HG 1588/2007 cu normele de aplicare reglementeaza repartizarea cheltuielilor pentru si pe proprietatea comuna, tocmai pentru a se transa asemenea discutii care nu au niciun sens: ce fac si pe cine monitorizeaza camerele video.
E o cheltuiala pentru proprietatea comuna, pentru interesul comun, atunci se repartizeaza in functie de cota-parte indiviza.
atunci de ce antena tv colectiva se plateste la nr de apartamente si nu la cota indiviza pt ca la tv se uita un nr diferit de persoane sau suprafata mai mare beneficiaza mai mult de antena
cand contractezi lucrarea de interfon, sau video, pretul dat de executant este global si il defalca nimemi pe componente, sau daca vreti pot pune bonus toata instalatia, si se trece valoarea aparatul (telefon individual sau camere) ca suma totala
HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007:
Art. 54. - Cheltuielile de alta natura reprezinta cheltuielile asociatiei de proprietari pentru: lucrarile de intretinere, reparatii si inlocuiri la antena ori antenele colective de televiziune, care se repartizeaza in raport cu numarul prizelor de televizoare aflate in locuinte si in spatiile cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in conditiile in care nu exista o hotarare a adunarii generale prin care sistemul de antena colectiva sa fie desfiintat sau casat; cutiile postale, cheile de la usa de intrare comuna in cladire, care se repartizeaza in raport cu numarul proprietarilor; alte cheltuieli, repartizarea facandu-se in conformitate cu clauzele contractuale sau conform modului de facturare; curatatul cosurilor de fum, care se repartizeaza fiecarui proprietar proportional cu numarul sobelor si al masinilor de gatit racordate la cosurile de fum ale cladirii.

N-am inteles exact ce doriti sa stiti in privinta interfonului. In general, asemenea lucrari se repartizeaza dupa criteriul din factura, iar daca suma este globala (nu pe apartamente), atunci repartizarea se face conform legii - pe cota-parte indiviza.
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2014
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Procedura stabilire cota parte indiviza avantaj avantaj In asociatia noastra cota parte indiviza a apartamentelor se inchide la 100%, daca se adauga si spatiile comerciale aceasta depaseste 100%. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Stabilirea corecta si legala a cotei indivize oret20 oret20 Va rugam sa ne ajutati in stabilirea corecta si legala a cotei indivize pentru fiecare apartament, avand in vedere faptul ca la parterul blocului nostru, ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - cheltuieli comune auricaa auricaa Buna ziua. Am un apartament proprietate personala, in care nu locueste nimeni, fiind plecata in strainatate de mai multi ani. Ce cheltuieli comune sunt ... (vezi toată discuția)