avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Radiere auto din oficiu pentru RCA si ITP neplatite
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Radiere auto din oficiu pentru RCA si ITP neplatite

Buna ziua. Ma numesc Stefan Filimon din Bucuresti si sunt posesorul unei Skoda Octavia /2006. Problema este ; De 2 ani numai am ITP si RCA . Si am auzit ca autoritatile radiaza din oficiu masinile fara ITP si RCA. Mentionez ca nu am folosit masina de 2 ani , avand masina de la firma la care lucrez. Impozitul este platit la zi .Ce pot face ...daca este adevarat ???
Va multumesc frumos pt informatii.
Cu consideratie
#-o
Cel mai recent răspuns: Georgica112 , utilizator 12:55, 10 Februarie 2018
Stati linistit, nu va radiaza nimeni din oficiu masina.

Trebuie sa primiti o intiintare inainte de a se face o astfel de radiere.
Nu se poate radia o masina pentru lipsa ITP sau RCA.

Începând cu data de 1 aprilie 2006, la împlinirea unui termen de 90 de zile de la data expirarii inspectiei tehnice sau a asigurarii, se suspenda de drept înmatricularea vehiculelor rutiere aflate în aceasta situatie. Suspendarea se aduce la cunostinta proprietarului vehiculului de îndata, în scris, de catre Directia regim permise de conducere si înmatriculare a vehiculelor sau, dupa caz, de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si înmatriculare a vehiculelor la care s-a efectuat înmatricularea.
(Ordonanta de urgenta nr. 189/2005 pentru stabilirea unor masuri privind vehiculele rutiere inmatriculate)
Da, da. Eu am o dacie care nu iam făcut itp și asigurare din 2013 și nu am primit nici o înștiințare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzile: suportate de "firma de leasing" sau de "utilizator" ? ContSters174752 ContSters174752 Cine suporta o amenda pentru lipsa I.T.P, \"firma de leasing\" sau \"utilizatorul\", cu mentiunea ca in contractul de leasing nu se regaseste nici o clauza ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera laubalaur13 laubalaur13 in martie 2011 am primit o amenda ptr ca nu aveam asupra mea asigurarea de raspundere civila auto. in decurs de 10 zile am fost la tribunal si am depus ... (vezi toată discuția)
Itp expirat intr-un accident rutier ioana_2009 ioana_2009 As dori sa stiu daca un autoturism ce are ITP-ul expirat din septembrie 2007 poate incheia o polita de asigurare RCA in 2008?? Mentionez ca acest autoturism a ... (vezi toată discuția)