avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier

buna ziua. acum 6 luni am avut un accident rutier soldat cu victime.am evitat o masina intrand pe contrasens de unde am fost lovit de alta masina. o victima a avut 12 zile ingrijiri medicale iar cealalta fractura de la picior. permisul a fost retinut pe loc eliberandu mi o dovada fara drept de circulatie. a doua victima este de nationalitate franceza si nu a vb deloc cu politia. intrebarea mea este urmatoarea:
De 6 luni de zile eu nu am permis si dosarul sta la politie din cauza ca nu i s a adus la cunostinta francezului faptele fiindca acesta nu vine la politie. ce pot face in acest caz? multumesc
interesati-va la politie faceti cerere si asteptati raspunsul SCRIS.
Contactati persoana vatamata care a suferit o fractura a piciorului.

In cazul infractiunii de vatamare corporala din culpa impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Impacarea reprezinta un act personal, definitiv , total . ( vizeaza, deci , atat latura penala , cat si latura civila a cauzei deduse judecatii ).

Se poate dispune condamnarea dumneavoastra.


Permisul de conducere va fi anulat , posibilitatea redobandirii dreptului de a conduce pe drumurile publice existand dupa scurgerea termenul de 1 an , de cand hotararea judecatoreasca este definitiva.



Pana la citirea actului de sesizare (rechizitoriul ) , partea vatamata se poate constitui parte civila, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat, conform raspunderii civile delictuale, precizand defalcat sumele de bani cu titlu de daune morale si materiale.


ART. 196
Vătămarea corporală din culpă
(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(4) Dacă urmările prevăzute în alin. (1) - (3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
(5) Dacă nerespectarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere sau desfăşurarea activităţii care a condus la comiterea faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(6) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
ART. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.
ART. 195
Lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte
Dacă vreuna dintre faptele prevăzute în art. 193 şi art. 194 a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 6 la 12 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu presupusa victima Gutzik Gutzik Buna Ziua. Sunt acuzat de un accident pe care nu l-am comis. Pe scurt: in data de 24 ianuarie am dus 2 fete la spital, una acuzand dureri la un picior, mi-a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme CristiHD CristiHD Sunt vinovat intr-un asfel de accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme Circumstante: - am intrat intr-o alta masina fara sa ma asigur - sunt 3 ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis rosica rosica La conducere fara permis sub influenta bauturilor alcoolice, cu vatamare corporala de 89 de zile ingrijiri, daca partea vatamata a depus plangere pentru ... (vezi toată discuția)