N_Marin a scris:
Am reclamat si eu o serie de abuzuri si falsuri in inscrisuri facute de reprezentantii asociatiei din care fac parte, la primarie si politie, iar raspunsurile au fost aceleasi " Nu avem abilitatea de a face verificari in asociatiile de proprietari" Si m-au indemnat ca in adunarea generala sa se aprobe un audit financiar si acel raport sa-l prezentam la politie sau in instanta, daca sunt consemnate neregului.
Singurii care-si pot decide soarta, sunt membrii asociatiei, pentru ca mai greu gasiti sprijin la alte institutii ale statului. Cititi atributiunile celor de la primarie si vedeti cat de mult va pot ajuta.
Absolut corect ce spuneti mai sus.
Si revin la ceea ce spunea doamna de la Serviciul as. prop. - multa lume nu-si cunoaste drepturile de proprietar, membru sau nemembru al as. prop. din care face parte, adaugand eu mai tarziu ca de fapt sunt unii care nu-si cunosc nici obligatiile (citeam astazi un topic legat de participarea proprietarilor la reparatia terasei - unde un user pretindea ca daca el personal sta la parter si nu este afectat de apa care se infiltra prin terasa de ce este obligat sa plateasca reparatiile).
Daca se constata abuzuri si falsuri in inscrisuri facute de reprezentantii asociatiei - problema trebuie luata de jos in sus: dupa constatare, conform legii aveti dreptul de a contesta LP, iar presedintele trebuie sa de-a raspuns in termen de 7 zile, dar asta nu inseamna ca stati cu mainile in buzunare - de obicei abuzurile si falsurile afecteaza cea mai mare parte dintre proprietari, asa ca, contestatiile se pot face de catre mai multi proprietari afectati si nu trebuie astepata AG ordinara sau AG extraordinara, unde se discuta, cu documentele in fata unde s-au produs acele abuzuri.
Contestatia trebuie sa clarifice imediat dilema - este abuz, este fals sau proprietarii nu stiu sa faca deosebirea intre subiect si predicat. Era o vorba:
e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune, si-atunci, ori te bazezi pe ceva cand se fac afirmatii de genul:
administratorul umfla factura, ori daca nu stii cum trebuie facute repartizarile unor cheltuieli, mai bine taci din gura, te informezi, mai citesti oarece legislatie, te mai consulti, mai intrebi aici pe forum...
De nenumarate ori am fost pus in situatia de ”a face lumina” in situatii in care si un copil de clasa a doua stie sa faca niste impartiri si adunari simple. Unei doamne, contabila de altfel, i-am explicat cu creionul pe hartie ca repartizarea cheltuielilor facuta pentru apart. sau este corecta (eterna poveste cu repartizarea diferentelor, probleme cu caldura pe spatiile comune, precum si a apei calde menajere - unde
asociatia umfla factura)
Explicarea s-a facut in trei feluri diferite, dar dansa nu intelegea de fel. Dupa aprox. 1 ora, i-am spus ca timpul acordat pentru explicatii s-a epuizat si chiar nu mai stiam cum sa o fac sa inteleaga, ca acesta este nivelul sau de intelegere si am indrumat-o sa faca o contestatie scrisa privind sumele inscrise in LP, ii vom da raspunsul in scris si daca nu este multumita, sa meraga la Serv. as. prop. - dar sa aiba si raspunsul nostru... Cred ca eram si oarecum iritat, cand, probabil sa nu se faca chiar de ras imi zice: de ce v-ati enervat d-le Grecu, ce nu am dreptul la explicatii? Pentru asta va platim!!!
Bineinteles ca nu a mai facut nicio contestatie, nici la SAP nu a mers.
Ce zice @N_Marin -
Singurii care-si pot decide soarta, sunt membrii asociatiei, pentru ca mai greu gasiti sprijin la alte institutii ale statului...
Insa nu m-as baza numai pe aceasta solutie. Este adevarat, majoritatea diferendelor se pota clarifica la nivelul as. prop., insa sunt si cazuri in care o expertiza fin.-contabila poate face lumina in gestiunea asociatiei. Aaaa... costa. Sigur ca trebuie sa participam la costuri, aceasta fiind taxa pe increderea acordata celor care conduc as. prop., care trebuie sa puna banii la loc si sa fie si pedepsiti.
Retineti ca membrii com. executiv si de cele mai multe ori si ai com. de cenzori, sunt vecinii nostri, alesi de catre noi. Ne-am orientat bine bine? De i-am ales in aceste functii? Sa lase administratorul sa umfle facturile? Ma tem ca nu, asa ca comunicarea nu trebuie sa lipseasca in nicio asociatie, o comunicare civilizata, bazata pe respectul reciproc, altfel ...