Astazi, 7.05.2014 am primit o decizie prin care mi se comunica faptul ca am fost sanctionata cu avertisment scris pentru ca am spus elevilor sa inregistreze un profesor care îi jigneste . Profesoara respectiva face discriminari rasiale, le spune copiilor de etnie romma ca ciorile sunt "fratii" lor si a ajuns sa-i spuna unui copil din clasa a X-a(clasa la care eu sunt diriginta) în timpul unei ore de curs "Fir-ai al dracului de javra!". Am vorbit cu ea, am rugat-o sa aiba un comportament pedagogic, dar nu a avut nici un efect. Am vorbit apoi cu directoarea, dar nu s-a intamplat nimic. In final le-am zis copiilor a caror diriginta sunt sa o inregistreze pe respectiva profesoara. Aceasta s-a si intamplat in momentul in care profesoarei i se cereau explicatii in cazul unui dosar de burse de bani de liceu in care profesoara a pus o eleva sa semneze in locul colegului pe cererea de acordare a bursei respective. Vreau sa va semnalez ca în scoala în care activez bursele "Bani de liceu" nu au ajuns la elevi, la toti elevii. Am depus un memoriu care a fost analizat de ISJ si acum asteptam sa vina Parchetul sa verifice. Parchetul o va verifica si pe doamna profesoara despre care va spuneam mai sus. Inregistrarea facuta ar putea constitui o proba in cazul anchetei. Mentionez ca în regulamentul de ordine interioara a institutiei scolare e scris ca nu e voie ca elevii sa aiba telefoanele mobile la ei, tocmai de teama de a nu fi "înregistrate" anumite acte nepedagogice.
In concluzie, as vrea sa stiu daca pot contesta decizia de sanctionare a mea la Colegiul de disciplina. Am sesizat o situatie, dar nu s-a luat nici o masura. Aici e vorba de disciminare rasiala si de comportament total nepedagogic.
Nu va absolva de vinovatie. Daca inregistrarea o realizati dv., putea sa fie prezentata procurorului/organului de ancheta, acesta aprecia daca poate constitui sau nu proba, dar este realizata de un elev. Pe dv. nu va ajuta nicicum.
Reiterez sfatul de a face contestatie in termen impotriva masurii disciplinare mai ales ca vad ca astfel de sanctiuni disciplinare v-au tot fost aplicate, spuneti dvs. nejustificat; prin actiunea respectiva, daca o veti castiga-o, veti reusi ca cei din conducerea scolii sa nu va mai "haituiasca" cum spuneti dvs. cu sanctiuni in momentul in care aveti curajul sa sesizati o neregula din scoala!
Lntâmpinare
mariacapraru
Am primit o comunicare in care sunt actionata pe nedrept in justitie de o colega pe motiv ca o denigrez. Colega mea va fi anchetata de parchet pentru uz de ... (vezi toată discuția)