avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza

Buna dimineata,
expertiza tehnica de specialitate cu obiectiv identificare evaluare si lotizare,intr-un dosar de partaj se face doar pentru imobil?
In cazul autoturismelor acest lucru nu este posibil?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:51, 9 Mai 2014
În cazul autoturismului nu se poate pune problema lotizării. În rest este vorba tot de o expertiză tehnică de identificare și evaluare dar efectuată de către un expert auto să spunem...
Conform prevederilor legale, partajul se face, in principiu, in natura (daca bunul este comod partajabil) cu pastrarea utilizarii existente.
Daca partile se inteleg sa "dezmembreze" (sic !) autoturismul pe "loturi", ar putea fi o solutie in cazul Dvs..
Dar e ilogica si practic inadmisibila in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
legalmgm, utilizator
multumesc,
situatia este cam asa autoturismul s-a vandut,deci nu mai poate fi vorba de o expertiza(de catre reclamant)fara ca paratul sa stie acest lucru,apoi cere expertiza ...imbobilului,in calitate de parat ce pot face?
Chiar dacă s-a vândut, pârâtul are dreptul la despăgubire, drept de creanță din valoarea autoturismului și aici poate fi utilă o expertiză evaluatorie.
Fiind vorba de partaj, instanta va aproba efectuarea de expertize tehnice judiciare, in functie de documentele aflate la dosarul cauzei si de solicitarile partilor in proces.
In mod normal, daca autoturismul in discutie a fost vandut, la dosarul cauzei trebuie sa se regaseasca un document (actul de vanzare-cumparare) din care sa rezulte suma care urmeaza a se partaja, suma care va fi avuta in vedere de catre instanta de judecata pentru pronuntarea partajului.
Imobilul si terenul vor fi evaluate separat, in cadrul expertizei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza in partaj TOS55555 TOS55555 sunt in partaj.s-au stabilit mai multe loturi.partea adversa cere sa se faca alte loturi in favoarea lor.ce trebuie facut?pot apoi eu sa mai cer alte ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni raport de expertiza- cerere refacere expertiza ContSters337674 ContSters337674 In acdrul procesului de partaj judiciar , am cerut rfacerea expertizei tehnice asupra cladirii , deoarece am semnalat o neregula in senbsul ca expertul cu ... (vezi toată discuția)
Obiective expertiza tehnica - proces partajare bun imobil ContSters22096 ContSters22096 instanta mi-a pus in vedere sa indic obiectivele expertizei intr-un proces de partajare a unui imobil. un sfat? (vezi toată discuția)