avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... modificare culoare tocarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

modificare culoare tocarie

am si eu o intrebare, am un apartament vechi in centrul capitalei care atunci cand l-am luat avea tocaria si balconul o culoare nedefinita, maro, bej, o noanta de mov.M-am apucat sa fac curatenie si am vopsit totul in negru,acum vine administratora si imi spune ca nu aveam voie sa fac acest lucru si sa le revopsesc.
mentionez ca pe scara unde stau la balcoane se vad tot felul de culori la geamuri.Ma poate obliga sa le revopsesc?
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 22:30, 19 Mai 2009
anissia a scris:

se prea poate.
oricum cred ca o sa trebuiasca sa ma adresez primariei de sector sa le expun problema, pentru ca administratora insista sa schimb culoarea balconului.
atita timp cit nu ati primit notificare din partea primariei, administratoarea nu are niciun drept sa va ceara acest lucru. ea este in masura SA APLICE deciziile adunarii generale si ale comitetului executiv, sau ale organelor abilitate de stat. este un simplu angajat al asociatiei, singurul care ar avea dreptul de a face o astfel de solicitare este presedintele (cel care AR TREBUI sa detina si stampila, ceea ce cred ca nu este cazul), si asta numai cu argumentatie legislativa ;)
Pe alt topic am scris:
"...va dau un exemplu: in Statele Unite daca vecinilor de pe strada nu le place cum ti- ai vopsit casa pot sa ceara autoritatilor sa te oblige sa ti- o revopsesti si au castig de cauza. Este un exemplu extrem, dar in toata lumea conteaza parerea vecinilor considerati direct afectati din vari motive
5) Cred ca am sa tot repet: MARGINEA LIBERTATII MELE ESTE MARGINEA LIBERTATII CELUILALT
6) Totul se rezolva in mod normal prin negociere(cu rabdare tutun... si bere)
Dupa parerea mea la schimbarea unui element de fatada este corect sa se ceara autorizatia de constructie, deoarece arhitectul si primaria hotareste daca afecteaza sau nu aspectul fatadei. Uitati- va, de exemplu, cum arata blocurile cu tamplarie de termopan in diferite culori asezate dupa cum se nimereste. totusi ar trebui simplificate procedurile dpdv birocratic. La ora actuala ca sa ai Autorizatia in mana pentru a monta o firma, de exemplu, te costa vreo 1000 lei(10000000)
Nu este chiar acelas lucru, dar seamana.
Nu aveti voie sa stricati fatada. Administratorul poate sa sesizeze primaria, sectia de urbanism, dar intr- adevar nu are mijloace legale sa va oblige.
D-na Elga, am observat din interventiile dvs pe aceasta tema ca sunteti dispusa sa modernizati tot fara un plan strategic care sa tina totusi cont de partea de estetica. Hai sa facem 6 usi la 6 intrari ale unui bloc in 6 culori diferite, fiecare sa- si coloreze tamplaria cum vrea, etc. De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, ar fi haios, chiar pitoresc; poate am a avea si viata mai colorata. Uite chiar un exemplu de gandire strategica!
revin din nou cu aceeasi problema.ieri am primit un biletel prin care sunt rugata de catre presedinta blocului ca in termen de 2 zile sa schimb culoarea tocariei. Am mers la ea la asociatie, si mi s-a spus ca in aceasta scara marea majoritate a apartamentelor sunt proprietate si doar vreo 3 ap. sunt cu chirie la AFI, si ar fi avut loc o sedinta cu locatarii in care unele persoane , nu majoritatea au afirmat ca daca nu sunt propietara nu am dreptul sa fac ce vreau in casa si ca lor nu le convine ca eu am vopsit tocaria.Va intreb pe dstra este normal sa mi se impuna numai mie aceasta culoare?
nu ar fi normal daca se doreste acest lucru sa fie valabil ptr toti locatarii? care au fiecare alta culoare la tocarie, si asta nu este din cauza intemperiilor, ci ptr ca asa au dorit sa fie?
sunt persoane care au termopane, persoane care au vopsit cu crem, cu grena, cu maro si chiar cu verde.
si chiar nu mi se mentioneaza o culoare anume, dar sa nu fie negru.
ii deranjeaza chiar si ca imi pun gresie si faianta, cu toate ca respect cu strictete programul de liniste, dar mi se pare normal ca in casa in care locuiesc sa am conditii decente de trai, si care nu au dea face cu ceilalti locatari.
va multumesc
daca tot s-au decis sa va trimita acest biletel cu acea decizie a majoritatii, trimite-ti o solicitare asociatiei prin care sa se decida, in adunarea generala sau in comitetul executiv, acea culoare UNICA care doresc a fi impusa TUTUROR locatarilor/proprietarilor. si sa se impuna aceasta regula TUTUROR, nu numai dvs.
in felul acesta garantat veti crea discordie printre proprietari asupra culorii ... garantat unii au termopane albe si altii culori ale lemnelor de diferite nuante ;)
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
ContSters61266, utilizator
maine trimit aceasta solicitare. Ar trebui sa imi dea un nr. de inregistrare, ceva?

Alte discuții în legătură

Culoarea balconului margareta_1980 margareta_1980 Doresc o alta culoare pentru interiorul balconului decat cea aleasa de locatarii blocului in care locuiesc.Insa administratorul se opune.Va rog sa ma sfatuiti ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Inchidere neautorizata a balconului, ce poate face asociatia de locatari? madanic32 madanic32 Buna ziua Locuiesc intr-un complex de locuinte nou. In contractul de vanzare cumparare al apartamentului scria clar ca nu se pot face modificari la fatada ... (vezi toată discuția)