avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate face avort fara sa stie parintii daca este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate face avort fara sa stie parintii daca este minora?

salut, prietena mea cred ca este gravida , ea il are doar pe tatal ei care si asa o bate si nu se intelege cu el , problema e daca poate sa faca avort fara sa stie el , pentru ca daca ar afla ar fi foarte rau , af bateao si cine stie ce ar putea sa mai faca , mentionez ca el si bea cam mult.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:25, 22 Mai 2014
Avortul este permis în genere în anumite condiții: salvarea vieții mamei, pusă în pericol de sarcină; protecția sănătății fizice și/sau mintale a mamei; motive de factură juridică (viol, incest); motiv eugenic (când fătul prezintă deficiențe grave); cauze sociale (sărăcie accentuată, absența condițiilor materiale de existență: venit, locuință, etc); cauze educaționale și care țin de personalitatea femeilor respective, vârstă (prea mică: minore; vârstă înaintată: după 40-45 de ani).
Dar, cred ca era mai ieftin sa va protejati...
pai s-a intamplat pe moment , si intradevar nu ar avea posibilitatea sa il tine , si ar fi si problema cu scoala , deci in concluzie poate sa faca fara sa stie tatal?
Asa cum l-a zamislit fara stirea tatalui, tot asa poate si reversul.Legea nu prevede nici o restrictie in acest sens.
:offtopic:
Pe langa un tata violent un iubit nepregatit (ca sa nu zic altfel) este tot ce ii lipsea fetei la 15 ani si jumatate cat ati scris in alt topic ca are. Adunati-va si ganditi-va si la ea, nu doar la dvs. cand sunteti impreuna.
pai si ea vrea sa faca avort pentru ca nu am avea posibilitatea de al creste pentru ca eu am 17 ani si nu am unde sa lucrez . deci m-a interesat un raspuns concret daca poate sa faca avort fara sa stie tatal ei , daca trebuie neaparat insotita de el , sau pot sa ma duc eu sau mama mea cu ea?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2014
sainescualex1997, utilizator

Alte discuții în legătură

Am 16 ani. am avut primul contact sexual cu iubitul meu,și am ... mt777 mt777 Am 16 ani. Am avut primul contact sexual cu iubitul meu,și am rămas însărcinată. Și aș dori să fac avort. E nevoi de consimțământul părinților,sau ... (vezi toată discuția)
Intrerupere sarcina Alucard Alucard Este necesar acordul parintilor pentru intreruperea de sarcina la 17 ani? (vezi toată discuția)
Avort la 16 ani mariananghelescu2001 mariananghelescu2001 buna ziua, am o intrebare urgenta: se poate face o intrerupere de sarcina la 16 ani fara consimțământul parintilor?situatia e dura cu parintii si suntem pe ... (vezi toată discuția)