avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrerupere sarcina
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrerupere sarcina

Este necesar acordul parintilor pentru intreruperea de sarcina la 17 ani?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:07, 3 Septembrie 2015
Fiind vorba de un minor da, este necesara incuviintarea parintilor. Pana la implinirea varstei de 18 ani, minorul intre 14-18 ani are capacitatea de exercitiu restransa, deci poate incheia acte doar cu aprobarea parintilor. Unii sunt de alta parere, dar sa extrapolam putin, copilul face un avort, dupa care unde se duce? Inapoi acasa. Ori daca familia nu stie despre ce i s-a intamplat copilului cum sa-l ajute? Cum sa-l sprijine psihologic vorbind? Apoi minora are nevoie si de tratament medicamentos. Cum reuseste sa ascunda toate necesitatile sale dupa o astfel de trauma? Este bine ca parintii sa stie tot ce se intampla cu minorul. Chiar daca are si 17 ani si 364 de zile.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2015
Justitiarul711, utilizator
Va reusi sa faca intrerupere de sarcina fara acordul parintilor
Din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii (Capitolul III: Acordul pacientului informat):
Art. 650. – Varsta legala pentru exprimarea consimtamantului informat este de 18 ani. Minorii isi pot exprima consimtamantul in absenta parintilor sau reprezentantului legal, in urmatoarele cazuri:
a) situatii de urgenta, cand parintii sau reprezentantul legal nu pot fi contactati, iar minorul are discernamantul necesar pentru a intelege situatia medicala in care se afla;
b) situatii medicale legate de diagnosticul si/sau tratamentul problemelor sexuale si reproductive, la solicitarea expresa a minorului in varsta de peste 16 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avort sub 18 ani ContSters227524 ContSters227524 Buna seara Am o intrebare va rog. Fata unei familie apropiata de 17 ani este insarcinata.,bineinteles ca nu stie in momentul de fata parintii,si nici nu ar ... (vezi toată discuția)
Avort la 16 ani mariananghelescu2001 mariananghelescu2001 buna ziua, am o intrebare urgenta: se poate face o intrerupere de sarcina la 16 ani fara consimțământul parintilor?situatia e dura cu parintii si suntem pe ... (vezi toată discuția)
Se poate face avort fara sa stie parintii daca este minora? sainescualex1997 sainescualex1997 salut, prietena mea cred ca este gravida , ea il are doar pe tatal ei care si asa o bate si nu se intelege cu el , problema e daca poate sa faca avort fara sa ... (vezi toată discuția)