avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... MEDIERE sau PREMEDIERE - specificatii importante ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

MEDIERE sau PREMEDIERE - specificatii importante autoritate comuna ... pentru tatici

va prezint modelul de cerere de PREMEDIERE cu care eu am ales sa abordez la modul corect si profesional problema autoritatii tulelare comune ... din pozitia de tatic:

Subsemnatul, ........................, domiciliat (.... ) in calitate de parinte al minorului ................ in varsta de ..... ani,

vă rog să luaţi act de intenţia mea de a iniţia procedura de mediere cu numita

............................., domiciliata la adresa ( atentie aici: daca stiti ca mama nu are trecuta mutatie in buletin, sau locuieste fara forme legale, mentionati „adresa necomunicata” ), angajata in prezent la Institutia ( ... ) aflata la adresa ( atentie aici: daca adresa de domiciliu nu este in regula, mediatorul are obligatia de a trimite pe adresa institutiei, cu confirmare de primire ), in functia ( ... ) , in calitate de parinte si tutore legal al minorului,

privind modificarea prevederilor Sentintei Civile Nr ...., din ........., cu privire la hotararea judecatoreasca ce a avut ca obiect „divortul cu minori”, prin urmatoarele mentiuni:


1. autoritatea tutelara legala asupra minorului:
~ exercitare comuna si egala.

2. domiciliul stabil al minorului:
~ la adresa de domiciliu a mamei / ( sau tatalui )

3. programul de petrecere a timpului liber al minorului la domiciliul si/sau in afara domiciliului tatalui, dar in compania directa a acestuia:
~ jumatate din perioada vacantelor intra-scolare ( vacantele de Craciun, de Paste, de semestru, de studiu ) si inter-scolare ( vacanta de vara ) (*)

(*) nu se vor impune in mod obligatoriu perioade compacte si lungi, ci se va tine cont doar de interesul minorului de a petrece in mod benevol si alternativ timpul liber cu fiecare din parinti in functie de planificarea concediilor legale sau a altor tipuri de timp liber, cu conditia ca acestea sa fie anuntate din timp pentru evitarea suprapunerii.

~ in afara vacantelor, 2 weekend-uri intr-un interval de timp de 4 saptamani ( 4 weekend-uri ), cu un interval orar de 48 de ore dupa cum urmeaza: de vineri - ora 18:00, pana duminica - ora 18:00.

4. asistenta evolutiei si activitatilor scolare si extrascolare ale minorului:
~ participarile celor 2 parinti la sedintele scolare se vor face in mod egal ca numar si se vor efectua, pe cat posibil, in mod alternativ.
~ se va acorda permisiune neconditionata a minorului de contactare directa si/sau telefonica a oricaruia din parinti pentru orice fel de asistenta si ajutor scolar si/sau extrascolar, legat de temele si/sau proiectele la care exista dificultati de realizare.
~ se va impune obligativitatea consultarii parentale reciproce in ceea ce priveste alegerea activitatilor periodice extrascolare organizate ( sporturi sau hobby-uri ) si a deplasarilor de orice fel fara insotitor parental ( excursii, tabere sau cantonamente ).

5. asistenta starii de sanatate a minorului:
~ se va impune obligativitatea anuntarii parintelui neprezent ori de cate ori starea de sanatate a minorului presupune masuri speciale sau extra-ordinare, spre a se pune de acord in comun in legatura cu modalitatea de asistenta medicala de specialitate si/sau abordare a afectiunii maladive.

6. calatoriile minorului in afara tarii:
~ orice intentie sau savarsire intentionata a deplasarii in afara granitelor tarii va fi anuntata din timp si in scris de catre fiecare din parinti in atentia celuilalt, si supusa spre analizare si aprobare, conform legilor in vigoare.

7. asistenta starii de confort a minorului:
~ tatal se obliga sa plateasca in continuare catre mama, dar in favoarea minorului, pensia lunara de intretinere in cota de 25% din venitul lunar net si permanent. ( sau daca tatal solicita domiciliul la el, se va solicita pensia de intretinere din partea mamei )


În acest sens, îmi exprim disponibilitatea de a încheia un contract de premediere pentru desfăşurarea procedurilor legale de invitare, contractare şi derulare a medierii in conditiile si conform mentiunilor precizate in totalitate mai sus.


Data Semnătura


• In vederea inregistrarii si avizarii, aceasta cerere compusa din ( nr ) pagini a fost intocmita in 2 (doua) exemplare, cate unul pentru fiecare parte.
• Prezenta cerere este insotita de urmatoarele documente in copie xerox: Decizie judecatoreasca de divort, Certificat de nastere a minorului, Carte Identitate solicitant.

sper sa va fie de folos ... bafta ( eu am avut =D> )
FlaviaGazdovici a scris:

Cu privire la detalierea excesiva a obiectului conflictului inainte de sedinta de mediere, art. 44, alin. 1 din Legea 192/2006 interzice expres desfasurarea sedintei de mediere inaintea semnarii contractului cu mediatorul. Faptul ca doar dvs va expuneti dorintele, inainte chiar de acceptarea medierii duce, pana la urma, la o stare de inechitate. Deci, nici macar in cadrul acelei sedinte de informare pe care avocatul dvs a solicitat-o, din punct de vedere legal, nu ati fi avut voie sa expuneti aceste pretentii de fata cu mediatorul, chiar daca partea adversa dorea sa le auda. Inteleg ca sunteti intr-o situatie dificila, dar fiecare trebuie sa isi faca meseria in conditiile legii, iar legea nu este intodeauna cum ne dorim noi.


Eu interpretez usor diferit articolul mentionat de dumneavoastra. In intalnirea premergatoare medierii sau chiar informarii (care presupune tot ambele parti ale conflictului, din punctul meu de vedere), partea solicitanta poate detalia daca doreste, mediatorul nu ii poate interzice acest lucru si ar fi descurajant si frustrant pentru un potential client, cred, daca ar intra in biroul unui mediator, iar acesta ar refuza sa il asculte pana dupa semnarea unui contract de mediere. Contractul de mediere este oricum ipotetic, pentru ca impune acceptul ambelor parti, iar obligatia de confidentialitate guverneaza, cred eu, orice discutie dintre mediator si potentialul client, inclusiv inainte de semnarea contractului de mediere.

Oricine poate solicita o simpla consultatie mediatorului, iar acest lucru presupune sa-i expuna problema sa, precum si asteptarile pe care le are. Poate unele sunt nerealiste sau imposibile legal, caz in care mediatorul ar trebui sa-l instiinteze, acest lucru neintrand in conflict cu obligatia sa de a nu da consultatii juridice. Nu poti prelua un caz care nu are obiect, adica un obiect macar potential posibil si legal. Ar fi imoral si lipsit de etica profesionala.

Mediatorul trebuie sa poate aprecia daca este vorba despre un drept potential "mediabil" si trebuie sa-si faca o idee in legatura cu intentiile si motivatia solicitantului. Exista riscul ca acesta sa nu fie de buna credinta, iar medierea nu poate fi transformata in instrument de hartuire sau santaj. Apoi, medierea presupune minim doua parti in conflict, deci intalnirea mediatorului cu solicitantul nu e chiar o mediere, ci o faza premergatoare acesteia, nu se poate spune ca faci mediere inainte de semnarea contractului de mediere daca asculti punctul de vedere al solicitantului. Cred ca nu mai e nicio sansa pentru mediere daca refuzi sa asculti ceea ce are de spus acea persoana.

Sigur, asta e strict parerea mea, nu va contrazic in cele sustinute mai sus, doar ca le vad dintr-o alta perspectiva. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatul mediator si prev.art.36 din l:192/06 Irina S. Irina S. Art. 36 din L:192/2006 prevede ca meditorul nu poate reprezenta sai asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect ... (vezi toată discuția)
Modalitati achitare onorariu mediator irumes irumes In cazul solicitarii unei medieri cine plateste onorariul mediatorului, solicitantul sau partea cealalta implicata in conflict....sau se plateste ... (vezi toată discuția)
Semnatura sau nu - pe pv /mediere ? oanaportar oanaportar Anagajatorul si angajatul - au participat la o mediere, intr-un litigiu de munca. Partile nu au ajuns la o intelegere, refuzand din start ... (vezi toată discuția)