sunt la primul litigiu de munca privind plata unor sporuri salariale. reprezint angajatorul si, cum nu am multa experienta, am nevoie de un sfat:
In cauza, salariatul cere acordarea unor sporuri conform CCM, fara sa stabileasca suma.Mai solicita si efectuarea unei expertize contabile (tocmai pentru stabilirea sumelor). Angajatorul se apara invocand nelegalitatea pretentiilor (lipsa temei legal).
Intrebarea mea este cum ar trebui sa procedeze instanta, pentru a admite efectuarea expertizei fara sa se antepronunte in sensul admiterii actiunii?
Este admiterea probei "expertiza" motiv de recuzare?
Sau, ati intalnit cumva incheieri de admitere in principiu a actiunii in litigii de munca?
Multumesc.
p.s. daca mai aveti si alte sfaturi, raman recunoscator si dator :)
In acest caz, din ce scrieti, daca se respinge exceptia, va mai ramane neaplicabilitatea CCM ramura la nivelul unitatii... Insa va dati seama ca este greu sa te pronunti cand nu ai documentatia completa in fata...
Este discutabil acel termen de 6 luni de zile ... acesta se refera la neexecutarea unei clauze din CCM ... daca in CCM era stipulata o clauza privind acordarea sporului de vechime in functie de vechimea in munca, atunci este prescrisa actiunea.
Daca in CCM nu era stipulata o astfel de clauza, atunci este posibil ca termenul de prescriptie sa fie de 3 ani.
Intr-adevar, sunt prea putine CCM la nivel de unitate sau ramura care stipuleaza acordarea acestui spor in functie de vechimea in munca ....iar CCMN prevede la art.41 alin.2 ca, sporurile se acordă numai la locurile de muncă unde acestea nu sunt cuprinse în salariul de bază.
Vechime in munca
geo123
Sunt angajata la o firma cu 5 angajati pe un post de studii superioare ( am studii superioare), cu un salariu de 1300 lei. In CCMN 2007-2010 art.41(d) se ... (vezi toată discuția)